Riigikogu valimistest on tasumata arveid veel vaid sotsidel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

2007. aasta kevadel toimunud riigikogu valimistest on tasumata arveid veel ainult sotsiaaldemokraatidel.


Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni andmetel on Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal algselt 3,5 miljoni kroonini küündinud võlast maksmata veel 186 393,85 krooni.

Viimati teatas 2,6 miljoni krooni suuruste valimiskulude tasumisest Isamaa ja Res Publica Liit, kelle esitatud täiendava aruande vaatas korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon läbi sel nädalal. Algul ulatusid IRL-i võlgnevused 6,2 miljoni kroonini.

Kaks riigikogu valimistel osalenud erakonda - Vasakpartei ja Konstitutsioonierakond - katsid oma kulutused juba enne valimiskampaania rahastamise aruande esitamist. 2007. aasta suveks tasus 2,5 miljoni kroonini ulatunud võlad Reformierakond ning sügiseks pea sama palju ehk 2,3 miljonit võlgu olnud Kristlikud Demokraadid.

Sama aasta lõpuks oli viimased valimiskulud tasunud ka Keskerakond, kes maksis ära 13,5 miljonit, ning Erakond Eestimaa Rohelised, kes tasus arveid 350.000 krooni eest. Vene Erakond Eestis tasus 2007. aasta lõpuks 21.000 ja Iseseisvuspartei pea 10 000 krooni ulatuses võlgasid. Eelmise aasta juunis lõpetas viimaste arvete maksmise ka Rahvaliit, kel oli algselt võlgu 1,3 miljonit krooni.

Erakonnad ja üksikkandidaadid kulutasid 2007. aasta 4. märtsil toimunud valimistele kokku 123 miljonit krooni. Kalleima kampaania tegi toona Keskerakond, kel kulus selleks 41,3 miljonit.

Järgmised parlamendivalimised toimuvad Eestis 2011. aasta 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles