Riigikogu rahanduskomisjon kutsus Savisaare vaibale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas riigikogu kõnepuldis.
Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas riigikogu kõnepuldis. Foto: Peeter Langovits.

Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas saatis Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kutse komisjoni istungile, et arutada Tallinna linna rahanduse jätkusuutlikkust.


«Rahandusministeeriumi hinnangul on Tallinna eelarve puudujääk 627 miljonit krooni ehk ligikaudu kümme protsenti linnaeelarve mahust,» märkis Rõivas Savisaarele saadetud kirjas.

«Olete avalikult eitanud vajadust eelarvepositsiooni käesoleval aastal parandada, samas on linna finantsdirektor Katrin Kendra avalikult juhtinud tähelepanu ohule, et tulude vähenemise eiramine «võib seada tõsisesse ohtu linna muude valdkondade normaalse finantseerimise ja sealtläbi ka toimimise»,» viitas rahanduskomisjoni esimees linna finantsteenistuse direktori ja linnavalitsuse liikmete hiljutistele eriarusaamadele uue munitsipaalettevõtte loomise võimalikkusest.

«Kuivõrd Eesti suurima omavalitsuse eelarve suur puudujääk mõjutab negatiivselt ka Eesti avaliku sektori tasakaalu, mis on riigikogu rahanduskomisjoni oluliseks töövaldkonnaks, palun Teid esimesel võimalusel külalisena komisjoni istungile,» kutsus rahanduskomisjoni esimees Tallinna linnapead

Savisaar teatas oma nõuniku vahendusel, et tal oli võõrastav lugeda Rõivase pealekäratustest tema aadressil. «Tegelikult kasutab Reformierakond riigikogu ja selle komisjone suvalistel parteilistel eesmärkidel. Mina küll ei kavatse selle noormehe valimispropagandaga kaasa minna. Tehku endale kõigepealt selgeks, millised on tema volitused ja kuidas neid kasutada,» lausus Savisaar.

Tallinna linnapea ütles, et palub riigikogu esimehel Ene Ergmal ülekäte läinud noormees korrale kutsuda, enne kui hakkab kannatama kogu riigikogu maine. «Mind võib välja kutsuda Tallinna volikogu kui ta peab seda vajalikuks ja loomulikult kohtun ma hea meelega ka riigikogu rahanduskomisjoniga, aga Rõivase kutse kõlas sama naeruväärselt nagu Pentuse soov Kaia Jäppinenile umbusaldust avaldada, millest samuti midagi välja ei tulnud,» nentis Savisaar.

«Kui riigikogu liige Taavi Rõivas soovib minult midagi küsida, siis tulgu ka tema Tallinna volikogusse või lasku seda teha oma fraktsiooni liikmetel. Reformierakonnal on vist ikka jäänud veel mõned liikmed, kes ei ole nende fraktsioonist jalga lasknud. Sellel neljapäeval arutab linnavolikogu eelarve muudatusi ja kui Taavi Rõivasel on seoses sellega midagi öelda, siis tulgu ja öelgu,» esitas Savisaar Rõivasele ajakirjanduse vahendusel omapoolse kutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles