Langi umbusaldamine võib selgeks saada kolmapäeval

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Priit Simson

Sotside initsiatiivil üles tõmmatud justiitsminister Rein Langi umbusaldamine peaks suure tõenäosusega selgeks saama kolmapäeval, mil enamik parteisid on skandaali võtmeisikutega, Langi ja Urmas Paetiga kokku saanud.

Täna kohtus Langiga riigikogu Rahvaliidu fraktsioon ning jõudis seisukohale, et umbusaldamine justiitsministrile otsustatakse pärast kolmapäevast kohtumist välisminister Urmas Paetiga.

Fraktsiooni esimees Karel Rüütli märkis, et justiitsministriga kohtumine andis küll täiendavat informatsiooni, kuid tekkis hulgaliselt küsimusi, millele oodatakse vastust Paetilt.

Lang ei vastanud näiteks nendele rahvaliitlaste küsimustele, mis puudutasid välisministeeriumi poolset tegevust ehk Sergei Markovi Schengeni viisakeelu ühistamise ettepaneku motiive. 

Kolmapäeval on plaanis välisministriga kohtuda ka Isamaa ja Res Publica Liidul, kes samuti teada andnud, et enne viisaskandaali asjus seisukohta ei võeta kuni välisministriga kohtutud pole.

Paetiga kavatseb lähipäevil kohtuda ka Keskerakond, kellel kolmapäeval veel ees ka kokkusaamine Rein Langiga. 

Paet osaleb homme riigikogu väliskomisjonis, kus annab infot Sergei Markovi sissesõidukeelu tühistamisest Schengeni viisaruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles