Tallinnas soovib valimistel osaleda ka valimisliit Rodina

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinnas soovib kohalikel valimistel osaleda neli valimisliitu, viimasena esitas täna registreerimistaotluse valimisliit Rodina.

Tallinna linna valimiskomisjoni esindaja ütles Postimehele, et valimisliitude registreerimiseks esitamise viimasel päeval andis registreerimistaotluse üle valimisliit Rodina, mida esindavad Andrei Kolomainen ja Igor Belositski.

Juba varem on valimisteks registreerunud Üle-eestiline Valimisliit, Vaba Tallinna Kodanik ja Tallinna Rohelised, samuti ka Linnakodanike Valimisliit. Neist viimane kohalikel valimistel siiski ei osale, sest selle esitas registreerimiseks Vaba Tallinna Kodanik, kes soovis moodustada ühise nimekirja Tallinna Rohelistega. Ühisliidu loomises aga kokkuleppele ei jõutud.

Vaba Tallinna Kodaniku ridades valimistel kandideeriv Kaur Kivirähk ütles Postimehele, et täna paluti valimiskomisjonil seltsing lõpetada ja tühistada Linnakodanike valimisliidu registreerimisotsus.

Valimisliitude registreerimiseks esitamine algas 21. augustil ning lõppes täna, kandidaate saab esitada veel 10. septembrini. Praeguseks on valimistele registreerunud kaheksa üksikkandidaati: Veiko Kiel, Joeri Wiersma, Marina Suhnjova, Mikk Metslaid, Janno Tults, Mihkel Vetemaa, Ants Aasalaid ja Vladimir Beljakov.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles