Simson: kus on valitsuse majanduse elavdamise programm?

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Kadri Simson heidab valitsusele ette, et kevadel lubatud 6,1 miljardi krooni suurust majanduse elavdamise programmi pole käivitatud.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees tuletas Keskerakonna volikogul esinedes, et selle aasta kevadel lubas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts 6,1 miljardi krooni suurust majanduse elavdamise programmi, mis pidi ette nägema mitmesugust abi ekspordi toetuseks, laenugarantiisid, pangalaenude refinantseerimist ja muid toetusi.

«Nüüd tunnistas Parts riigikogus esinedes, et tegelikult on seitse kuud pärast paketi väljareklaamimist reaalne riigipoolne tugi 15 korda väiksem, ehk kõigest 400 miljonit krooni ja seegi ei ole veel realiseeritud,» ütles Simson.

«Absoluutne enamus ettevõtteid, kes lootsid sellest programmist tuge saada ja arvestasid sellega ka kulutusi tehes, on nüüd pandud fakti ette, et tegu oli vaid PR-trikiga, mis on jäänud paberile," märkis Simson.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson tuletas ka meelde sotsiaalminister Hanno Pevkuri lubadust hakata koheselt looma uusi töökohti, milleks ta lubas eraldada 700 miljonit krooni.

«Veel 9. septembril lubas Pevkur sadade miljonite kroonide eest luua 5000 uut töökohta. Tänaseks on ta nendest lubadustest taganenud. Sotsiaalministeerium on tunnistanud, et sel aastal ei õnnestu mitte ühtegi uut töökohta luua, samas lisandub iga nädal ligi 2500 uut töötut,» ütles Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles