Leht: naine sattus vastu tahtmist valimistel kandideerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Keskerakonna nimekirjas Kuressaare linnavolikogusse kandideeriv Signe Elli sattus enda sõnul kandideerima vastu oma tahtmist, Keskerakond lükkas tema väite tagasi, kirjutab Meie Maa.

Kuressaare II lasteaias õpetajana töötav Signe Elli (55) kohtus saadikukandidaatide esitamise ajal Keskerakonna Hiiumaa ja Saaremaa koordinaatori Elo Naaberiga (44), kellega nad vestlesid poliitikast.

Elli sõnul uuris Naaber, kas talle meeldib, et järgmine Kuressaare linnapea oleks keskerakondlasest praegune riigikogu liige Kalle Laanet.

«Ütlesin, et võib kah, sest linn vajab muutusi. Ja kui see Kalle Laanet saab linnapeaks, las ta siis saab,» meenutas Elli. Pärast seda küsis Naaber Elli sõnul temalt telefoninumbrit ja isikukoodi ning siis mindi laiali.

«Mulle öeldi lihtsalt, et mu nimi pandi kirja, kuid mingist kandideerimisest küll juttu polnud,» sõnas Signe Elli. Mõne aja pärast sai naine kutse tulla pildistama, kuid ta keeldus sellest.

«Ütlesin veel kord, et ma ei taha kuskile kandideerida,» ütles Elli. Valimisfoto jäi tegemata ja Elli uskus, et sellega on asi lõppenud.

Valimisnimekirjade avalikustamise päeval sai erakondadesse mittekuuluv ja kordagi mitte kandideerinud Elli teada, et on Kuressaares Keskerakonna nimekirjas kandidaat number 152.

Elo Naaberi sõnul toimus kohtumine Signe Elliga ja tema värbamine valimisnimekirja teisiti.

«Mulle ta ütles autos kohtudes küll, et on nõus kandideerima. Igatahes sellel hetkel oli ta nõus, aga võib-olla sai ta asjast valesti aru ja mõtles hiljem ümber. Kuulen esmakordselt teie käest praegu, et tal on sellega mingi probleem, sest mulle pole ta helistanud ja mingeid pretensioone esitanud,» ütles Naaber Meie Maale.

Tema sõnul andis Elli ka oma allkirja kandideerimise kohta ning selle kohta on tunnistaja olemas.

Valimistel kandideerimiseks tuli anda kaks allkirja, esimene kandideerimisavaldusele ja teine kandidaadi ankeedile. Signe Elli eitab ankeedi täitmist, mida kandidaat peaks tegema oma käega.

Naaber lubas Signe Elliga ühendust võtta ja erimeelsused sirgeks rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles