IRL: Reformi kambakas rööpaseadjale on arusaamatu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna volikogu fraktsioonile jääb mõistetamatuks abilinnapea Kaia Jäppineni umbusaldamisest teada andnud Reformierakonna käitumine, kes selle asemel, et võtta vastutusele jaamaülem, soovib teha kambakat rööpaseadjale.

IRLile on arusaamatu Reformierakonna soov säästa linnapea Edgar Savisaart vastutusest lasteasutuste alarahastamise eest, vahendas erakonna pressiesindaja.

Samuti jääb IRLi jaoks arusaamatuks, miks Reformierakond seob Jäppineni umbusaldamise vaid lasteaedade küsimusega, hoolimata erahuvikoolide toetamise lõpetamisest ja lastespordi pearahade vähendamisest - mis ju samuti Jäppineni valdkonnad. IRL möönab, et siin võib olla mingi loogika, aga et viimastel päevadel aina veheldakse umbusaldusavaldustega, siis pole lihtne kõigist poliittehnoloogilistest nüanssidest
aru saada.

«Teatud aspektist võib nõustuda linnapeaga, kes ütles, et Reformierakonna umbusaldus Jäppineni vastu on naeruväärne,» sõnas IRLi fraktsiooni liige Nikolai Stelmach. «Jäppinen on väike mutrike, kes teeb seda, mida Savisaar ütleb. Tõdesid ju ka tänast linnavõimu detailideni tundvad Ivo Parbus ja Elmar Sepp avalikkuse ette jõudnud salvestistel, et linnavalitsust kas on või ei ole - vahet pole -, kõike otsustab
nagunii Savisaar.»

Stelmach soovitab Tallinna oravate juhil Remo Holsmeril uurida aastaid tagasi Savisaare linnavalitsuses lasteaedade abilinnapeana töötanud Rein Langilt, kuivõrd vabad käed tal siis oma valdkonnas rahade eraldamisel olid.

«Usun, et Lang oli 2002. aastal Savisaare linnavalitsuse liikmena samas kitsikuses, kui Jäppinen praegu,» lausus Stelmach. «Eks nii Lang kui Jäppinen on mõlemad tahtnud parimat, aga Savisaar on pidanud paremaks kulutada raha Innole-Irjale, Võsa-Petsile ja muule sarnasele. Samas aga kui Rein Lang, kes võib praegusest ametist ilma jääda, asuks pärast valimisi tööle lasteaedade abilinnapeana Mart Laari poolt juhitavasse linnavalitsusse, siis võib ta olla kindel, et saab nii lastevanematele kui kasvatajatele ilma süümepiinadeta otsa vaadata.»

«Reformierakond avaldab kahetsust, et IRList ja sotsiaaldemokraatidest lasteaedade eest seismisel abi ega tuge ei ole. Selles olukorras kutsume üles tallinlasi kindlasti 18. oktoobril valimistel osalema ja hääletama Reformierakonna poolt, et muuta need valimised võimsaks meeleavalduseks laste ja lasteaedade toetuseks,» sõnas Remo Holsmer Reformierakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles