The Economist: Kallas on tublimate volinike hulgas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri The Economist.
Ajakiri The Economist. Foto: AFP / Scanpix

Poliitikaajakirja The Economist hinnangul on Eesti esindaja Euroopa Komisjonis Siim Kallas tublimate volinike hulgas, kuna on ausalt juhtinud tähelepanu mõttekodade rahastamise teemale.

Ajakiri jagas viieaastase ametiaja lõpu puhul volinikud pigem head tööd teinuteks ja kahvatumate töötulemustega komisjoniliikmeteks.

Lisaks Kallasele, kes on avalikuks teinud Euroopa Komisjoni antud kopsakad summad erinevatele mõttekodadele ja valitsusvälistele organisatsioonidele, pääsesid volinike positiivsesse nimekirja veel näiteks lätlasest energeetikavolinik Andris Piebalgs, soomlasest laienemisvolinik Olli Rehn, hispaanlasest rahandusvolinik Joaquin Almunia, iirlasest siseturu volinik Charlie McCreevy ning kaks komisjonist varem lahkunud volinikku - väliskaubandusvolinik Peter Mandelson ning eelarvevolinik Dalia Grybauskaite, kellest sai Leedu president.

Negatiivse poole pealt tuuakse esile tööstusvolinikku Günter Verheugenit, justiitsvolinikku Franco Frattinit, välisvolinikku Benita Ferrero-Waldnerit ning kommunikatsioonivolinikku Margot Wallströmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles