IRL kavatseb Langilt, Pihlilt ja Paetilt selgitust küsida

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa- ja Res Publica liit soovib enne Rein Langi umbusaldamise asjus seisukoha võtmist ära kuulata nii Langi, Jüri Pihli kui Urmas Paeti selgitused.

«Seda küsimust ei ole mõtet politiliseerida ja asjas on vaja täit selgust,» kinnitas Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) esimees Mart Laar Kuku raadiole. Laar rääkis, et IRLi fraktsioon soovib uue nädala algusesse planeeritud kohtumistel saada teada, mis tegelikult toimus ja kes rääkis pooltõde või lausa valet.

Laar kinnitas, et tema erakond pole Rein Langi umbusaldamise küsimuses veel seisukohta võtnud. «Me tahame kuulata ära erinevate osapoolte selgitused kaasa arvatud Rein Lang ja välisminister Urmas Paet, kindlasti ka endise ja praeguse siseministri,» lisas Laar.

IRLi riigikogu fraktsiooni aseesimehe Andres Herkeli sõnul ei ole Markoviga seotud küsimused tekkinud tühjale kohale.

«Me ei pea teema tormakat käsitlemist õigeks, kuid pärast neid kuulamisi peame tegema juhtunust järeldused, sest küsimus on Eesti riigi toimimises,» ütles Herkel.

Laari sõnul tundub praegu, et mida rohkem infot Markovi teema kohta saabub, seda segasemaks ja ka tõsisemaks kogu lugu muutub. «See on väga tõsine küsimus ja me kavatseme seda ka väga tõsiselt võtta,» kinnitas Laar

IRLi pressiesindaja Rauno Veri kinnitas, et kohtumised Langi, Pihli ja Paetiga soovitakse korraldada võimalikult ruttu ja aegu lepitakse juba kokku.

Sotsiaaldemokraadid algatavad riigikogus Langi umbusaldamise, mis on plaanis üle anda esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles