Valimisstuudio korraldajad rohelistele: vabu kohti ei olnud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk
Andres Kuusk Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eilne ETV ja Vikerraadio valimisdebatt Tartus pälvis tavalisest suuremat publikuhuvi. Vahetult enne otsesaadet soovis Vanemuise kontserdimaja lavale selleks eraldi ehitatud väiksesse stuudiosse, kus polnud ainsatki vaba kohta, pääseda veel mitu roheliste erakonna esindajat.


«Valimisstuudio» jätkub kinnitatud valimiste korra järgi ja registreeritud saatepublikuga, märkis Eesti Rahvusringhäälingu pressiteade. ETV ühiskonna- ja poliitikasaadete toimetuse juht ja «Valimisstuudio» saatejuht Andres Kuusk ütles, et publikukohtade arv on piiratud 50 kohaga, seepärast tuleb end saadetesse eelregistreerida.



«Oleme kokku leppinud, et iga debatis osaleja saab endaga kaasa võtta viis külalist. Kui mõnel juhul jääb keegi tulemata, pääseb saali veel huvilisi - selleks tuleb end eelregistreerida aadressil andres.kuusk@err.ee. Publikusse pääsevad sel puhul kiiremad registreerijad,» selgitas Kuusk rahvusringhäälingu pressiesindaja vahendusel.



Ta lisas, et rohelised isegi ei püüdnud end varem publikuks registreerida, vaid tulid lihtsalt saate ajaks kohale. «Tegemist ei ole avaliku debatiga, vaid telesaatega ja siin on oma spetsiifika,» märkis Kuusk.



Erakond Eestimaa Rohelised osaleb rahvusringhäälingu mitmetes valimisdebattides nii ETVs, ETV2s, Vikerraadios kui ka Raadio 4s. Neist linnapeakandidaatide debatti, mida näeb ETVs 17. oktoobril, on linnapeakandidaadil Marek Strandbergil võimalus kaasa võtta samuti viis poolehoidjat.



Ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud ERRi valimiste korra järgi pääseb igasse regionaalsesse «Valimisstuudiosse» viis regiooni pikemat nimekirja. Neli kohta loositi ülejäänud nimekirjade ja erakondade vahel ETV otsesaates «Ringvaade». Kokku esineb igas saates kümme kandidaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles