Rohelised jäeti Tartu valimisstuudio ukse taha

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: VALIMISED :TARTU, EESTI, 23SEP09-  
Vanemuise Kontserdimajas toimus valmisdebatt, kuhu ei lubatud Eestimaa Roheliste partei liikmeid. Pildil Eestimaa Roheliste miiting Vanemuise Kontserdimaja ees. Keskel istub Peep Mardiste, paremal Margus Allikmaa.
TRT02: VALIMISED :TARTU, EESTI, 23SEP09- Vanemuise Kontserdimajas toimus valmisdebatt, kuhu ei lubatud Eestimaa Roheliste partei liikmeid. Pildil Eestimaa Roheliste miiting Vanemuise Kontserdimaja ees. Keskel istub Peep Mardiste, paremal Margus Allikmaa. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Televisioon ei pidanud võimalikuks lubada praegu Vanemuise kontserdimajas käivasse valimisstuudiosse publiku hulka ainsatki erakonna Eestimaa Rohelised esindajat.


Roheliste Tartu linnapeakandidaat Peep Mardiste ütles end ühelt poolt mõistvat: ETV on kehtestanud reegli, ehkki vaieldava reegli, lubada stuudiosse vaid need parlamendierakonnad, kes osalesid ka eelmistel kohalikel valimistel. Samas jäi Mardistele arusaamatuks ETV jäikus.



«Kas või üks meie erakonna inimene oleks saali publiku hulka kindlasti mahtunud. Ilmselt kardeti mingisugust provokatsiooni, sest tegu on otsesaatega, aga on kummaline arvata, et Tartu linnapeakandidaat võiks tahta seda korraldada,» arutles Mardiste.



Mardiste sõnul oli talle ETV saatemeeskonna veenmisel täna õhtul abiks ka Euroopa Parlamenti pääsenud Indrek Tarand, kuid ka tema sõnaosavusest ja särast jäi sel korral väheks, et rohelised saanuks oma tahtmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles