Kiisler toob haldusreformi pärast valimisi taas valitsusse

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim Kiisler kavatseb pärast oktoobri keskel toimuvaid kohalike omavalitsuste valimisi taas valitsusliidu ette tuua haldusreformi kava, mis näeb ette omavalitsuste vähendamist.

Kiisler lausus, et pärast valimisi on vallajuhtidel kindlustunne suurem ja neli aastat aega ning haldusreformi elluviimine kulgeks seetõttu rahulikumalt. Samuti lisas ta, et omavalitsusjuhid on selle aasta jooksul ka kindlasti mõistnud, et rahaline olukord on kehvemaks läinud.

Kiisler tõi valitsusse juba sel kevadel haldusreformi kava, mis oleks Eestisse alles jätnud 20-25 omavalitsust, kuid valitsusparteid toona reformi läbiviimises kokkuleppele ei jõudnud.

Minister ei soostunud täna täpselt selgitama, kuivõrd saab pärast valimisi esitatud kava kevadisest erinev olema, kuid tõdes, et kindlasti näeb see ette omavalitsuste olulist vähenemist ja vajadusel nende sundliitmist.

Kiisler lisas, et on parima haldusreformi leidmise nimel kindlasti valmis kompromisse tegema.

Uus kava näeb ette haldusreformi elluviimist aastal 2013 ehk ühes järgmiste kohalike valimistega, mil valitaks volikogud juba uutele omavalitsustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles