Asmer: Paldiski elanike arvu suurendajaid tuleks premeerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Asmer.
Toivo Asmer. Foto: .

Endine regionaalminister Toivo Asmer tervitas Põhja ringkonnaprokuratuuri otsust mitte alusta kriminaalmenetlust seetõttu, et enne oktoobrikuiseid valimisi on Paldiskisse hulgaliselt sisse kirjutatud seal varem mitte elanud inimesi.

«Selle kohta kuriteoteatega prokuratuuri pöördudes mängiti sisuliselt absurdi. Eesti linnad ja vallad teevad võimsaid kampaaniad , et oma elanike arvu suurendada eesmärgiga saada rohkem üksikisiku tulumaksu. Paldiski omavalitsusele pole aga justkui raha vaja,» imestas Asmer.

Tema hinnangul on selge, et enamik Paldiskisse viimasel ajal sissekirjutatud inimesi töötavad Paldiskis, kuid nende tulumaks läks seni teistele omavalitsustele. «Seega on asjaolu, et need Paldiskis töötavad inimesed end nüüd ka Paldiskisse sisse kirjutasid, täiesti normaalne. Ettevõtjatele, kes seda kampaaniat vedasid, tuleks anda preemia,» leidis endine regionaalminister.

Asmer on veendunud, et kellelgi ei õnnestu Paldiski valimistel sundida valijaid hääletama kandidaatide poolt, keda valijad valida ei taha - rääkimata sellest, et valija toimetamisi valimiskabiinis pole mitte kuidagi võimalik kontrollida.

Viimastel kuudel on Paldiski linna elanike arv kasvanud 300 elaniku võrra. Seetõttu esitas Paldiski linnapea Jaan Mölder Põhja ringkonnaprokuratuuri kuriteoteate, kahtlustades, et linnas kandideerivad isikud üritavad valijaid mõjutada ning kirjutavad uusi kodanikke linna sisse. Põhja ringkonnaprokuratuur menetlust ei alustanud, viidates sellele, et avaldus on oletuslikku laadi ega too esile ühtegi konkreetset isikut.

Toivo Asmer kandideerib Paldiski linnavolikogusse valimisnimekirja «Asmer» esinumbrina. Paldiskis kandideerib linnavolikogu 13 kohale 195 inimest, kes esindavad 11 valimisnimekirja. Kõikidest Eesti omavalitsustest on Paldiskis tihedaim konkurents. Ühele mandaadile kandideerib 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles