Savisaar peab Liis Lassi kohta aru andma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lass.
Liis Lass. Foto: Scanpix/Presshouse

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Nikolai Stelmach esitas tänasel volikogu istungil arupärimise linnapea Edgar Savisaarele, soovides saada selgust seltskonnadaam Liis Lassi töötamise kohta Tallinna linnaametis.


«Teatavasti võeti Liis Lass ühtäkki tööle Tallinna keskkonnaametisse botaanikaaia projektijuhiks, kuid nüüd ringleb kõmu, et Liis Lass on palunud end ametist vabastada. Nii Liis Lassi tööle asumise kui väidetava töölt lahkumise kohta annab Tallinna linnavõim vastukäivaid signaale,» tõdes Stelmach oma arupärimises.

Ta meenutas seda, kuidas ajakirjandus otsis tagajärjetult selle avaliku konkursi kuulutust, mille Lass olevat võitnud ning esitas linnapeale seoses botaanikaaia uue turundusjuhiga mitu küsimust.

«Kas Tallinna botaanikaaia projektijuhi ametikohale korraldati avalik konkurss? Kui konkurssi ei korraldatud, siis miks jäeti see korraldamata ja miks just nimelt Liis Lass nimetati kõnealusele ametikohale? Kas ja millist tähendust võis selle konkursi võitmisel omada Liis Lassi lähedus Keskerakonnale ja/või selle liikmele Lauri Laasile. Kolmandaks, kui konkurss korraldati, siis mitu inimest kandideeris, mille põhjal tunnistati Liis Lass kandideerinutest parimaks ja millistes trükiväljaannetes kuupäevaliselt ja millistel veebilehtedel täpsete aadressidega oli vastav kuulutus avaldatud?» küsis Stelmach.

Linnavolinik palus lisada kuulutuse tekst arupärimisele koostatava vastuse juurde.

Ühtlasi nõudis Stelmach selgitust kuulduste kohta, et Lass olevat linna teenistusest lahkunud ning tahtis teada, kas see pole tingitud sellest, et ta olevat keeldunud kandideerimast eelolevatel valimistel Keskerakonna nimekirjas.

«Tänases Tallinnas on kahjuks nii, nagu nõukogude ajal - partei annab ameti, partei ka võtab. Liis Lass ei tea muidugi nõukogude ajast midagi, eks seepärast õnnestuski Keskerakonnal teda labaselt ära kasutada,» tõdes Stelmach arupärimist esitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles