Rahvaliidu Noored: riik peab asuma käendama õppelaene

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppelaen.
Õppelaen. Foto: Toomas Huik.

Täna kogunenud Rahvaliidu Noorte juhatuse arvates peaks riik aitama raskel ajal üliõpilasi ning asuma käendama riiklikult õppelaene.

Rahvaliidu Noorte hinnangul näitab olukorra kriitilisust see, et üliõpilaskondadest tuleb signaale, et üliõpilased ei ole võimelised käendajate puuduse tõttu enam õppelaenu võtma, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Kuni puudub riiklik vajadustepõhine õppetoetuste süsteem, siis on õppelaen üliõpilaste ainukeseks võimaluseks oma õpingute rahastamisel. Kui kõikidele nõutavatele tingimustele vastavate käendajate leidmine on võimatu, oleks riik õppelaenu käendajana lahenduseks raskustes olevatele tudengitele,» märkis Rahvaliidu Noorte juhatuse liige Kristjan Jansen.

Õppelaenuta jäämise korral suureneb Rahvaliidu Noorte arvates akadeemilisele puhkusele jäävate ja välismaa ülikoolidesse siirduvate tudengite arv.

Praegu kehtiva korra järgi peab õppelaenu taotlejal olema kaks käendajat, kes on Eesti kodanikud ning kellel on korrapärane sissetulek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles