Endine Viimsi vallavanem Arumäe astus Keskerakonda

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Arumäe.
Urmas Arumäe. Foto: Mihkel Maripuu

IRLi liikmena Viimsi valda juhtinud Urmas Arumäe astus Keskerakonda ning on ka partei esinumber oktoobri keskel toimuval vallavolikogu valimisel.

Keskerakonna saadetud pressiteate kohaselt ootas suvel Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) välja astunud Arumäe, et erakond ta ikkagi valimisnimekirja paneb, kuid avastas endale üllatuslikult, et IRL oli ta nimekirjast välja jätnud.

«Selline käitumine tekitas minus esialgu viha,» lausus Arumäe. «Veidi järelemõelnuna hindasin olukorda pragmaatiliselt ja leidsin, et kuna üksikisikuna Eestis edu ei saavuta ja üksinda vaenuliku süsteemi vastu ei saa, tuleb valida teine süsteem, millele toetuda. Antud situatsioonis osutus valik lihtsaks.»

7. septembril tegi Keskerakonna Viimsi osakonna esimees Lembit Allingu Arumäele ettepaneku liituda Keskerakonna Viimsi valimisnimekirjaga.

Suvel põhjendas Arumäe oma IRList väljaastumist eelkõige sellega, et erakondlik kuuluvus ei sobi kokku tema tegevusega õppejõu ja advokaadina ning et ta tahab enam keskenduda oma akadeemilisele karjäärile.

Arumäe on vandeadvokaat ning Estonian Business School'i õiguse ja avaliku halduse õppejõud ja samas ülikoolis ka doktorant. Ta on ka Harjumaa Omavalitsuste Liidu esimees.

«Ma ei ole täna valmis vastama kõigile maailmavaatelistele küsimusele, kui see kellelegi peaks teravdatud huvi pakkuma,» märkis Arumäe täna saadetud keskpartei teates. «Küll aga olen tutvunud Keskerakonna kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste valimisplatvormiga ja sellele olen valmis alla kirjutama.»

Arumäe sõnul on ta täiskasvanud inimene ja enam illusioonides ei ela. «Elu tuleb võtta sellisena, nagu ta on ja maailmaparandamise aeg jääb minu puhul varasemasse perioodi,» lisas ta.

«Minu liitumine Isamaaga 1992. aastal oli armastusabielu. Aastal 2006 pettis Isamaa (tollal juba uue nimega Isamaaliit) mind Res Publicaga. Armastus sai otsa ja algas hall argipäev, mis lõppes lahutusega, ehk minu lahkumisega erakonnast 19. juulil 2009,» märkis Arumäe.

«Nagu selgus, üksinda on raske. Uus suhe Keskerakonnaga on oma algusfaasis mõistuseabielu - milleks see välja areneb, ei tea,» tõdes endine Viimsi vallajuht ning 1990ndatel ka justiitsministri ametit pidanud Arumäe.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna rõhutas, et Arumäe astus juulikuus erakonnast vabatahtlikult välja. «Ta tõi põhjenduseks selle, et seoses tema uute töökohuistusteega ei saa ta kuuluda erakonda,» lausus Tsahkna. «Edu talle.»

IRLi pressisekretär Rauno Veri lisas, et erakonnast väljaastumisega ei käi kooskõlas ambitsioon teostada Viimsis jätkuvalt võimu IRLi meeskonnas, mistõttu ei võtnud piirkonna juhatus teda ka kandidaatide nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles