Ameerika laev lükkas spordihalli avapeo valimiste eelõhtule

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure saali põrandale värvitakse korv- ja võrkpalliplatside piirid ning siis saab põrand peale viimase lakikihi.
Suure saali põrandale värvitakse korv- ja võrkpalliplatside piirid ning siis saab põrand peale viimase lakikihi. Foto: Ants Liigus

Pärnu spordihalli ehitus on jõudnud sellisesse järku, et rohkem on seal tegu juba koristamisega, paraku lükkub avapidu kohalike valimiste eelsele päevale, selles on süüdi halli kokkupandava tribüüniga USAst siiapoole popsuv kaubalaev.


Üle Atlandi ei sõida laevu iga päev ja see annab linnapea Mart Viisitammele 17. oktoobril, päev enne valimispäeva, võimaluse saalitäie rahva ees öelda: “Tehtud!”



“Oleks tribüün kohal, saaks halli juba septembri lõpus treeninguteks ja võistlusteks avada, see oleks väga vajalik,” kinnitas 9. oktoobril ehitajalt objekti vastu võttev halli projektijuht ja seejärel direktor Vambo Talu.



Hallis on teha nipet-näpet


Eile käis hallis ühe suurema tööna teise korruse rõdu jooksuringi põrandakatte valamine. Suures saalis - ligi 2050ruutmeetrine Pärnu halli põrand on Eesti suurim statsionaarne puitpõrand - vedasid Stigmari töömehed nelja korv- ja kuue võrkpalliplatsi jooni. Kõige kaugemal finiðist ollakse õues, kus küll mehi ja masinaid palju, aga vast rajatud Luule tänav pole veel asfaldi alla jõudnud.



“Võitluskunstide saalis on veel paigaldada kaheksa kangipõrandat, vahekardin ja tatamid-matid,” rääkis ja näitas Talu. “Väike tõsteruum ootab põrandat ja inventari, suur inventariruum vaheseintega boksideks jagamist, jõusaal põrandale tartaani, võimlemissaal stanget. Laias laastus võib öelda, et kõik hakkab valmis saama. Paigas pole veel tarvikuid, nagu käterätihoidjad ja muu selline, aga need paneme kohe, kui juba tegutsev koristusfirma maja puhtaks saab.”



Halli südames ehk suures saalis on paksust klaasist rõdupiire paigas, korvikonstruktsioonid seintel, suur ja väike tabloo töövalmis, 420 kollast, halli, sinist ja oranþi statsionaarset tooli kinnikruvimist ootamas.



“19. septembril teeme puhkpilliorkestri, viiuldajate ja trummariga akustikaproovi ega aja minema inimesi, kes seda näha tahavad,” kinnitas Talu. “10. oktoobril tuleb võrkpallurite Balti matð ehk 200 Eesti, Läti, Leedu ja Soome sportlasega võistlus halli kõigi süsteemide kontrollimiseks.”



Meeskond võtab ilmet


Spordihalli personal koosneb 12-14 inimesest. Tehnikajuht on välja valitud ja asub ametisse juba sel nädalal. Lausa täna hakkab tööle tehnik-töömees, maja peaadministraator Ilona Lankots on juba mõnda nädalat halli kirjas.



“Kaks vahetusadministraatorit tuleb veel, maja perenaine ehk koristajate pealik on valitud, koristajate kaadri komplekteerimine käib,” andis Talu ülevaate.



Ehituse lõpetamise ja meeskonna koostamise kõrval käib tihe töö halli kasutajatega ja avapeo ettevalmistamine.



“Eesmärk on heade ning soodsate tingimuste loomine Pärnu noorte saavutusspordile ja esindusvõistkondadele,” ütles Talu. “Hinnad ja põhimõtted kinnitatakse ilmselt järgmisel nädalal, võin vaid öelda, et halli halduskulu on umbes 300 000 krooni kuus. Kusagilt peab see raha tulema, minu arvates võiks linn halli aastas 2,5 miljoni krooniga toetada ja miljon tuleks hallil teenida.”



Hallis on üllatusigi


Võitluskunstide saali ees on põrandal kahhelplaatidest 13ruutmeetrine male-kabelaud, millel suurte viguritega mängida saab. Teise korruse ühe nurga vaippõrandale on Talu teinud üheksa rajaga golfiplatsikese, võitluskunstide saali lae alla tuleb noortele seiklusrada, kus saab näiteks torust alla sõita, trossiga teise seina liuelda. Valmib vitriin Pärnu klubide karikatele, hallis on mõeldud nii lastehoiule kui beebikoolile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles