Klenski nimekiri läks Narvas kokku Keskerakonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Klenski.
Dimitri Klenski. Foto: Priit Simson

Kuna valimisnimekirja «Klenski nimekiri - Vene keskus» liikmed ei leidnud Narvas koostööpartnereid Vene poliitikute seas, kandideerivad selle liikmed kohalikku volikokku Keskerakonna nimekirjas.

Koostöö Juri Mišini ja Vasakparteiga ei õnnestunud, kuna Dimitri Klenski sõnul ei nõustnud need jõud lisama oma valimisliidu nimele täiendit «Vene keskus», kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Lõpuks otsustati eraldi kohalikele valimistele mitte minna.

«Oleme Narvas küll tuntud, kuid mitte piisavalt tuntud, et üksi kandideerida,» selgitas Klenski, lisades, et Keskerakonna nimekirjas kandideerimine tundus kokkuvõttes kõige mõttekam.

Samas on Klenski skeptiline oma nimekirja inimeste edu suhtes kohalikel valimistel Narvas.

«Meie nimekirjas Narvas on vähetuntud inimesed. Oma valimisliiduga kandideerides oleks meie poolt hääletanud need inimesed, kes toetasid mind europarlamendi valimistel, kuid ilma oma nimekirjata on raske suuremat toetust leida,» sõnas Klenski.

«Oluline on häälte kogusaak,» rõhutas Klenski, lisades, et mida nende toetusest ikka saab rääkida, kui 80 protsenti Narva valijaist toetab Keskerakonda.

Ta meenutas, et soovis alguses üle kogu Eesti luua üht suurt Vene jõude ühendavat nimekirja, kuid lõpuks õnnestus selline liit vaid Tallinnas.

«Tartus ja Kiviõlis tegutseme koos valimisliitudega «Initsiativa» ja «Tegutseme Koos», lisas Klenski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles