Kallas: mulle pole euroliidu USA-saadiku kohta pakutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Liis Treimann

Eestlasest eurovolinik Siim Kallas eitas väidet, nagu talle oleks pakutud võimalust hakata euroliidu USA-saadikuks.


Ärimees Rein Kilk väitis laupäeval Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates, et Siim Kallasele on pakutud Euroopa Liidu Washingtonis resideeruva suursaadiku ametikohta, mida praegu peab Iiri ekspeaminister John Bruton.

Pärast tänast kohtumist IRLi, Reformierakonna ja Roheliste riigikogu fraktsioonide esindajatega, nimetas Kallas seda infot ekslikuks.

Rääkides oma võimalikust uuest portfellist Euroopa Komisjonis, väitis Kallas ajakirjanikele, et talle on hingelähedasemad rahanduse ja majandusega seotud volinikukohad.

Postimees.ee andmetel tõi ta riigikogu liikmetele esinedes välja, et teda huvitaks valdkondadena siseturu ja teenuste voliniku, konkurentsivoliniku ning  majandus- ja rahandusvoliniku koht.

Samas poleks tal rahanduspoliitika voliniku kohale suurt šanssi pääseda, sest sinna valitakse tõenäoliselt euroraha kasutava riigi esindaja.

Kallas nimetas tänast kohtumist positiivseks ja vajalikuks, lisades, et parlamendi toetus on talle väga oluline. Tema sõnul küsiti talt ära kõik see, mida ta ka arvas teemaks tõusetuvat.

Täna enne kohtumist riigikogu fraktsioonidega ütles Kallas, et on üllatanud suurest tähelepanust volinikukoha saatuse üle. Samas ei soostunud ta sel hetkel volinikuvaidlust mingil moel kommenteerima.

Lisaks Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsiooni liikmetele osalesid kohtumisel roheliste fraktsiooni liikmed. Samuti tuli Kallast kuulama ridamisi samade parteide nõunikke.

Kui läinud nädalal võtsid võimuliitlased uue eurovoliniku kandidaadi otsustamisel väikese hingetõmbepausi, siis täna istusid erakonnad koos maha, et kuulata Siim Kallase kaitsekõnet.

Õhtul peaks kogunema ka IRLi eestseisus, kes hakkab omakorda Kallase plusse-miinuseid vaagima ja oma seisukohta kujundama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles