Pihl: valitsus on raskustes tuleva aasta eelarvega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse arvates läheb valitsusel kiireks 2010. aasta riigieelarve ettevalmistamisega, mis tuleb riigikogule esitada hiljemalt septembrikuu lõpuks.

Erakonna esimees Jüri Pihl on mures, et 2010. aasta riigieelarvet ei arutatud isegi eelmisel kabinetiistungil, kuigi valitsusparteide vahel on suured erimeelsused ning riigieelarve esitamisega on kiire.

«Puudub ka riigieelarvet puudutav avalik arutelu, kuhu oleks kaasatud huvirühmade esindajaid,» märkis Pihl.

Kuna valitsusel on otsuste tegemiseks jäänud vähe aega, siis on ka suur oht, et viimasel minutil tehtud otsused on viletsa kvaliteediga või puudub nende kasutegur hoopiski, leidis SDE juhatus.

Riigikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimehe Eiki Nestori hinnangul loodab valitsus parandada valitsussektori tasakaalu sammudega, mis 2010. aastal toimuval eurokõlblikkuse hindamisel võivad tasakaalu mõttes kõlbmatuks osutuda.

«Näiteks sellest on riigiettevõtete kogu kasumi riigieelarvesse toomine, teadmata, millist kahju see nende ettevõtete tulevikule võib põhjustada,» ütles Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles