Samost: Keskerakonna käitumiskoodeks meenutab kuritegeliku organisatsiooni oma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudisteagentuuri BNS juht Anvar Samost.
Uudisteagentuuri BNS juht Anvar Samost. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et Keskerakonna käitumist, moraalikoodeksit ja suhtumist ei ole võimalik võrrelda lääneliku ja liberaalse demokraatia raames toimiva erakonna omaga, vaid pigem meenutab partei käitumiskoodeks kuritegeliku organisatsiooni oma.

«Kui oled organisatsioonis sees, peab tegema midagi ebameeldivat, aga see-eest ei jäta organisatsioon inimest hätta, sind tassitakse alati välja ja hoitakse elupäevade lõpuni väike teenistus sees,» kirjeldas Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Kuni suu kinni hoiad, seni ristiisa sind hätta ei jäta,» leidis ajakirjanik Kalle Muuli veel ühe paralleeli.

Samost ja Muuli leidsid seda seoses kuus kuud eeluurimise alla olnud Ivo Parbuse tööle võtmisega Tallinna Kesklinna linnaosa valitsuse avalike suhete nõuniku kohale.

«Kui Keskerakond tema süütuses nii kindel on, miks teda siis endisele kohale ei jäetud, vaid Kesklinna linnaosa eelmine pressiesindaja Madis Salum pidi oma töö kaotama?» küsis Samost.

«See näitab, et Keskerakond seob ennast Ivo Parbuse tegudega, hoolitseb tema eest, hangib talle töökoha,» nentis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles