Reformierakond lubaks riigikogu liikmeid volikogudesse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits ("Postimees")

Reformierakonna poliitikute seas on levimas plaan muuta pärast kohalikke valimisi praegu kehtivat korda, mis ei luba riigikogu liikmetel töötada samaaegselt nii parlamendis kui ka kohalikes volikogudes, kuid parlamendi teised erakonnad ei pruugi seda toetada.

Riigikogu liige ja Haapsalus volikokku kandideeriv reformierakondlane Lauri Luik kinnitas nii kohalikus ajalehes kui ka «Aktuaalsele kaamerale», et kehtiv kord, mis ei luba poliitikul tegutseda korraga nii kohalikus volikogus kui ka riigikogus, vajaks muutmist, teatas ERR Uudised.

«Kui riigikogu liikmel oleks õigus kuuluda kohalikku volikogusse, siis kindlasti suureneks volikogude oskusteave ja info hulk, mida riigikogu liige volikogu istungitel või muudes töögruppides töötades endaga kaasa tooks, ja ka vastupidi,» arvas Luik.

Poliitikuid on kahel tooli istumise üle lahinguid pidanud aastaid. Viimane vaatus oli 2005. aastal, mil riigikohus jättis vahetult enne kohalikke valimiste päeva jõusse tänaseni kehtivad reeglid, mis ei luba poliitikuil korraga kahel toolil istuda.

Keskerakonna fraktsiooni liige Evelyn Sepp näeb plusse täna kehtivas korras, sest see ei lase tema sõnul poliitikat monopoliseerida.

Sama meelt on ka sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kelle sõnul oli kahel toolil istumine põhjendatud 1990-ndatel aastatel, kuid mitte nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles