Tsahkna: paistab, et Savisaar kardab noori

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits.

«Savisaarel on tekkinud suur hirm, et kuigi viimasel ajal on ta endale allutanud töötute muusikute ja meelelahutajate armee, ei ole ta noorte seas populaarne, noorte inimeste iidolite ja eeskujude röövimine ja K-märgistamine ei ole kaasa toonud seda tulemust, mis eesmärgiks oli,» leiab Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna.

«Igati tore algatus viia koolides läbi varivalimised, on Edgari endast välja ajanud. Suukorvistades noorte iidoleid ei ole ta suutnud noortel suud kinni panna. Edgari jõhker katse nn noortekoja esimehena (sic!) pöörduda sõbralikult Tallinna koolijuhtide poole "soovitusega" varivalimised ära jätta ei ole algatust veel maha surunud. Noored lähevad edasi ja neid tuleb toetada, parem isegi kui mitte poliitiliselt vaid otse õlale patsutades ja kaasa lüües,» kirjutab poliitik oma ajaveebis.

Eriti jõhker on Tsahkna meelest asjaolu, et noorte vaikima sundimiseks kasutatakse linnale alluvaid koole ja nende juhte.

«Loodan, et Tallinna noored saavad piisava toetuse, et oma idee läbi viia. Eesti ajaloos on noored olnud alati initsiatiivi näitajad, alates vabadussõjast kuni iseseisvumise taastamiseni. Ei suuda Edgar ka nüüd noori murda!» usub Tsahkna.

«Võibolla ongi aeg valimisiga viia allapoole, siis lõppeb ka noorte ahistamine Tallinna koolides,» mõtiskleb IRLi peasekretär.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen jääb eriarvamusele. «Hämmastama paneb asjaolu, et kui Eesti Noorteühenduste Liit nimetab projekti
täiesti apoliitiliseks, siis miks peab Isamaa ja Res Publica Liit Margus Tsahkna isikus sõna võtma ja miks ta tunneb end isiklikult puudutatuna, kui see protsess lükkuks valimiste vahelisse perioodi ja oleks samas ka korralikult ette valmistatud,» vahendab Raepress Jäppineni sõnu.

«Kui Tsahkna oma blogis avaldab arvamust, et koolides ahistatakse sel moel õpilasi, siis olen vastupidisel seisukohal, et just kiirustades ja läbimõtlemata varivalimiste protsessiga ahistataks tuhandeid Tallinna koolinoori, kellele ei anta võimalust valimistest osa võtta – see oleks kõikide demokraatia reeglite vastane,» leiab abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles