Ansip: pensionikärpest rääkijad võtku puhkust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip soovitas pensionikärpest rääkijatel puhkust võtta, sest pole mõtet puhuda põhjendamatut tuult juurde Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare veetavale propagandaveskile.


«Järgmise aasta eelarve temaatika on veel arutelufaasis. Selge on, et tegevuskulusid tuleb läbivalt kärpida. Aga need, kes janunevad endiselt pensionide kärpimise järele, need võiks endale puhkust võtta - aitab küll juba,» rääkis peaminister valitsuse pressikonverentsil.

«Pensione ei kärbita. Minu meelest võiks lõpetada selle teema käsitlemise ajakirjanduses. Vastasel korral te ainult valate õli tulle Savisaare propagandale, hirmutuskampaaniale. Ta ju räägib kogu aeg, kuidas kärbitakse,» ütles Ansip.

«Ei ole võimalik kärbitud pensionidega elada ja see valitsus seda ei tee.»

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on mõttetud spekulatsioonid ka väited, nagu valitsus paneks korraga kokku kaht riigieelarvet, millest üks on valimis-eelne ja teine tegelik, kohalike omavalitsuste volikogude valimiste järel avalikustatav.

«Ega ühtegi on kokku panna päris raske, aga et me oleksime nihukesed Mihklid, et me paneme korraga kaks tükki kokku - ma ennast nii heana küll ei tunne.»

Ansipi sõnul arutab valitsus järgmise aasta riigieelarvet tuleva nädala kolmapäevasel kabinetinõupidamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles