Keskerakond viskas noorpoliitiku valimisnimekirjast välja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Degtjarenko valimisplakat Mustamäel.
Nikolai Degtjarenko valimisplakat Mustamäel. Foto: Gerd Tarand

Keskerakond jättis viimasel hetkel Tallinna valimisnimekirjast välja endise linnavoliniku ning praeguse Mustamäe linnaosavanema asetäitja Nikolai Degtjarenko (28), kelle suured plakatid olid ilmunud juba linnapilti.

Keskerakonna infojuht Toomas Raag lausus, et valimisnimekirja koostamine on pikk protsess ja selles toimub ikka muudatusi. Miks aga viimasel hetkel visati üle parda Degtjarenko, ei soostunud ta kommenteerima.

Partei peasekretär Priit Toobal ütles Postimees.ee`le, et tema Degtjarenko eemalejäämist kommenteerida ei oska ning soovitas helistada erakonna Mustamäe piirkonna juhile Helle Kaldale.

Kalda ütles, et Mustamäe piirkonna poolt partei keskkontorisse esitatud linnaosa valimisnimekirjas oli Degtjarenko sees ning ta ei tea, miks mees sealt lõpuks ikkagi välja jäi. Kalda ütles, et tal pole Degtjarenkole etteheiteid ning soovitas omakorda helistada asjasse selguse saamiseks peasekretär Toobalile.

Degtjarenko on aktiivselt kaasa löönud kasiinovastaste liikumises ning jõudis avalikkuse tähelepanu alla juhtumiga, mil kooliõpilane Sergei Metlev kritiseeris Venemaa suursaadiku Nikolai Uspenski sõnu ning Degtjarenko omakorda asus Metlevit ründama.

Väidevatalt ongi Degtjarenko erakonna juhtide silmis põlu alla langenud oma liigse venemeelsuse tõttu.

Degtjarenko rääkis täna venekeelsele Postimees.ee`le, et talle teatati partei otsusest eile, mil ta naases välisreisilt. «Ma usaldan partei otsust ja aktsepteerin seda,» ütles ta.

«Ma jätkan töötamist Mustamäe linnaosavalitsuses linnakodanike heaks. Keskendun administratiivtööle. Ma pole isegi mõelnud sellele, et Keskerakonnast ära minna. Mulle nende vaated ja veendumused on väga lähedased,» lisas ta.

Degtjarenko sõnul pöördus partei tema poole sooviga, et ta ei oleks nimekirjas, kuid mingit selget põhjendust sellele sammule erakond ei andnud.

Poliitik lükkas ümber väited, et see võiks olla seotud Sergei Metlevi juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles