Pärnumaal pürib volikogudesse 882, Pärnu linnas 317 kandidaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal kasutas eelhääletamise võimalust 6168 valijat.
Lääne-Virumaal kasutas eelhääletamise võimalust 6168 valijat. Foto: Ants Liigus

18. oktoobri kohalikel valimistel tuleb Pärnumaal kõige tugevamate jõududega välja Keskerakond, kes esitas oma erakonna nimekirjad kõigis linnades ja valdades, välja arvatud Kihnu vallas.


Pärnu maakonnas on Pärnu linnaga kokku 20 omavalitsust, millesse valitakse 270 volikogu liiget 21 ringkonnas.



Ainus kahe ringkonnaga omavalitsus on Kaisma vallaga ühinev ja ühist volikogu valiv Vändra vald. Seal on moodustatud eraldi Vändra ringkond (kümme mandaati) ja Kaisma ringkond (viis mandaati).



Pärnu maakonnas on volikogudes kokku 237 kohta, millele 18. oktoobri kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideerib esialgsetel andmetel 882 kandidaati ehk keskmiselt 3,6 inimest kohale. Pärnu linna 33-liikmelisse volikokku pürgib 317 kandidaati ehk keskmiselt 9,6 inimest kohale.



Tihedaim rebimine väljaspool Pärnut käib Sauga vallas, kus 13-liikmelises valitavas volikogus pretendeerib ühele kohale seitse kandidaati.



Häädemeeste ja Kihnu vallas ning Sindi linnas rebib koha pärast volikogus viis inimest, seevastu Halinga ja Surju vallas konkureerib kaks kandidaati kohale.



Enim on maaomavalitsustes Keskerakonna nimekirju, kokku 18 vallas ja Sindi linnas. Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) on oma nimekiri seitsmes vallas, Reformierakonnal viies ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) ühes vallas. Eelmiste kohalike valimistega võrreldes on erakondlikke positsioone oluliselt loovutanud Rahvaliit, mis oma nimekirjaga on esindatud vaid kahes vallas.



Ühtegi erakonna nimekirja ei ole Kihnu vallas, seal vallavolikokku kandideerijad on moodustanud kolm valimisliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles