Kivimägi valimisliit pakub erakondadele alternatiivi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna Pärnu linna valimiskomisjonile kandidaatide nimekirja esitanud Toomas Kivimägi valimisliit tahab pakkuda senisele linnajuhtimisele selget, parteidistsipliiniga mitte seotud alternatiivi, nende peamiseks ohuks on liiga suur hulk sogases vees kalapüüdjaid.


Kivimägi tuules on end valimisteks registreerinud veel kolm valimisliitu, millest üks võitleb Pärnu Euroopa surfipealinnaks saamise eest. “Meie poolt hääletades ei lähe valija hääl kaduma, mis väiksemate valimisliitude puhul võib juhtuda,” ütles nimekirjas kolmandal kohal olev Port Artur Halduse tegevjuht Romek Kosenkranius.

Valimisvõidu korral on Kosenkranius valmis Port Arturi palgalt ära tulema ja linna juhtimisele pühenduma. “Kindlasti on meie seas veelgi selliseid, kes ainult ei räägi, vaid on valmis tegutsema,” lausus aastaid linnavalitsuse avalike suhete juhina töötanud Kosemkranius.

Pea veerand Kivimägi nimekirjas kandideerijatest kuuluvad mõnda erakonda. Cardo Remmel, Erni Metsal ja Jaan Urb on rahvaliitlased, Mark Soosaar ja Garri Raagmaa sotsiaaldemokraadid, Eiki Eriste IRLi ja Eino-Jüri Laarmann roheliste erakonna liige.

“Pärnus on Eesti Vabariigi seadused lakanud toimimast. Ainus inimene, kes suudab vastasjõudusid koondada, on 16 aastat Pärnu maakonda juhtinud Toomas Kivimägi.
Neid tegusid on nii palju, kus ta on asunud riigi huvisid kaitsma ja edu saavutanud,” vastas Soosaar küsimusele, miks ta kandideerib Kivimägi, mitte sotside nimekirjas.

Soosaar ütles, et Pärnus võiks võimul olla sotside, IRLi, Reformierakonna ja
Kivimägi valimisliidu koalitsioon. “See oleks väga ilus meeskond olukorras, kus IRL ja Reformierakond on end värskendanud. Annely Akkermann ja Jane Mets on kaks väga võimekat omavalitsusjuhti,” kõneles Soosaar.

Nelikliidu võimalikkusele viitas ka Kosenkranius, kes ütles, et kindlasti ei ole Viisitamm nende peamine liitlane.

Valimisliidu volikogu esimehe kandidaat on Remmel, kes Keskerakonna, Res Publica, Isamaaliidu ja Rahvaliidu linnavalitsuses töötas rahanduse abilinnapeana.

“Minu mandaat oli liiga nõrk, et oma arusaamisi ja mõtteid ellu viia,” põhjendas Remmel abilinnapea kohast loobumist.

Rahvaliidu Pärnu organisatsiooni esimees Remmel tõdes, et Rahvaliidu positsioon on tugevam maal ja Kivimägi kui väga tugeva linnapeakandidaadi esilekerkimine sai kolmele rahvaliitlasele valiku tegemisel määravaks.

Remmel rääkis, et Pärnus on erakondlikud huvid liialt domineerinud linna huvide üle ja pärnakad võiks mõelda, milleks nad linnavolikogu valivad. “Kuulsin, kuidas turul kaks inimest arutasid, et peaks ühe erakonna poolt hääletama seepärast, et nad plaanivad astmelist tulumaksu. Need on kohalikud, mitte Riigikogu valimised, linnavolikogu tulumaksu muutma ei hakka,” selgitas ta.

Remmeli sõnul ajendasid nii teda kui paljusid teisi valimisliidu kaaslasi kandideerima mure Pärnu eelarve ja maine pärast. “Asjade muutmiseks on vaja tahet, oskust ja kompetentsi. Minu arvates meil seda on,” kõneles ta.

18. oktoobril 2009. a. toimuvatel kohaliku omavalitsuse valimistel kandideerivad Pärnu linnavolikokku Toomas Kivimägi valimisliidu nimekirjas järgmised kodanikud:

1. Toomas Kivimägi, Pärnu maavanem
2. Cardo Remmel, Restoani Si-Si omanik, juhatuse liige 
3. Romek Kosenkranius, Port Artur kaubanduskeskuse tegevjuht
4. Jaana Junson, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpetaja
5. Heiti Hendrikson, MTÜ Pärnu JK Vaprus tegevjuht
6. Mark Soosaar, Riigikogu liige
7. Ago Anderson, näitleja (teater Endla)
8. Riivo Eensalu, OÜ Flexoil juhatuse esimees
9. Eiki Eriste, MTÜ Erki Sport juhatuse liige
10. Arne Kalbus, Hotel Jurmala SPA juhatuse liige
11. Tiit Kask, TÜ Pärnu kolledži teadur
12. Silja Kikerpill, Pärnu hansagümnaasiumi direktor
13. Dina Kukk, Mai Selveri juhataja
14. Mait Käbin, Surju põhikooli direktor
15. Eino-Jüri Laarmann, pensionär
16. Kersti Liiva, Pärnu maavalitsuse välisprojektide spetsialist
17. Kaja Martinson, KÜ Mai 24 tegevjuht
18. Erni Metsal, pensionär
19. Vahur Mäe, Pärnumaa spordiliidu projektijuht
20. Tiiu Pärn, Pärnu maavalitsuse planeeringutalituse juhataja
21. Enn Raadik, Lääne regionaalse maanteeameti direktor
22. Garri Raagmaa, Tartu ülikooli teadur (endine TÜ Pärnu kolledži direktor)
23. Ats Rääk, Scania Eesti AS Pärnu osakonna juhataja
24. Leene Soekov, Pärnu Kuninga tn põhikooli õpetaja
25. Priit Sutt, Pärnu lastekodu direktor
26. Pille Tahker, Surju põhikooli direktori asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal
27. Arne Tikerpe, SA Pärnu Haigla tehnikaosakonna juhataja
28. Varje Tipp, Pärnumaa kutsehariduskeskuse haridustehnoloog
29. Jaan Urb, Cumulus Consulting OÜ konsultant
30. Alvar Vallau, pensionär
31. Ülla Vuorio, Opteam OY müügikonsultant
32. Vadim Vlassov, OÜ Raefoto juhatuse liige, fotograaf
33. Toomas Voll, muusikaõpetaja ja koorijuht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles