Ministeerium eitab Keskerakonna väidet 380 politseiniku koondamisest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseministeerium eitab Keskerakonna väidet, et selle aasta 31. oktoobrist koondatakse 380 politseiniku.

Siseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Anne-Maarja Olei ütles, et taolist plaani pole ning ta märkis, et ministeerium sõlmis suvel riigi- ja omavalitsusasutuste ametiühingute liiduga (ROTAL) kokkuleppe, et sel aastal ühtegi politseinikku ei koondata.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi esitas siseminister Marko Pomerantsile
kirjaliku küsimuse politseiametnike kavandatava koondamise kohta, teatas täna keskpartei.

«Keskerakonna fraktsioonile teadaolevatel andmetel on siseministeeriumil kavas 380 politseiametniku koondamine alates käesoleva aasta 31. oktoobrist,» märkis Laasi. «Nii suur koondamine tähendaks kogu politsei koosseisu 20-protsendilist vähendamist.»

Laasi arupärimise kohta lausus Olei, et taolised kuulujutud lasti liikvele juba eile ning ametlik arupärimine ongi hea võimalus siseministril teatada, et taolist plaani pole.

Politsei ametiühingu esinaine Ele Nuka kinnitas, et ministeeriumiga on tõepoolest olemas kokkulepe, et kedagi tänavu ei koondata ning tal pole ühtegi kindlat infot, et vastupidiselt kokkuleppele kedagi ikkagi koondama hakatakse.

Samas märkis ta, et tuleval aastal hakkab tööle politsei- ja piirivalve ühendamet ning seoses sellega on politseinikud ärevil, sest see võib endaga kaasa tuua koondamisi.

Siseminister Marko Pomerants on varem öelnud, et uus aasta toob sisejulgeoleku vallas uusi kärpeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles