Savisaar pakub eurokomisjoni volinikuks Ain Seppikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: SCANPIX

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pakkus Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadiks riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimeest Ain Seppikut, kes oleks tema hinnangul ajakirjanduses välja pakutud kandidaatidest parim valik.

Savisaare sõnul on Seppikul kõik vajalikud omadused, et Eestit Brüsselis kõrgel tasemel esindada. «Tegemist on kauaaegse riigikogu liikmega ja endise siseministriga,» märkis Savisaar.

«Seni ajakirjanduses välja pakutud kandidaatidest on Seppik kindlasti parim valik. Tähelepanuväärne on Seppiku võitlus kuritegevuse ja korruptsiooniga, tema sellealane kogemus väärib kindlasti juurutamist ka teistes Euroopa riikides.»

«Eesti inimeste igapäevaste murede lahendamise asemel jageleb Reformierakonna ja IRL-i valitsus omavahel kõrgete ametikohtade jagamisel. See asi muutub üha piinlikumaks,» märkis Savisaar. «Keskerakond tuleb lühikese pingiga valitsusele appi.»

Keskerakonna esimees palus riigikogu keskfraktsioonil algatada läbirääkimised teiste parlamendis esindatud erakondadega ühiskandidaadi leidmiseks Euroopa Komisjoni liikme kõrgele ametikohale.

Seppik ütles, et kuna Keskerakonnal on Euroopa Parlamendis Eesti erakondadest suurim esindus, siis on täiesti loomulik oma kandidaadi esitamine ka Euroopa Komisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles