Parteides algas värbamishooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmekülgne kergejõustiklane, tänavu kaugushüppajana edu nautiv Ksenija Balta lõi käed Edgar Savisaare parteiga.
Mitmekülgne kergejõustiklane, tänavu kaugushüppajana edu nautiv Ksenija Balta lõi käed Edgar Savisaare parteiga. Foto: Mihkel Maripuu

Võiduka reana on Keskerakonna kodulehele järjest üles riputatud pressiteateid, kuidas nende erakonnaga on liitunud veel üks sportlane või laulja, ent ka Reformierakond ei jää neile palju alla.



Keskerakonna eile välja saadetud pressiteade loetles uhkelt nende uusima saagi, kergejõustiklase Ksenija Balta saavutusi sportlasena, ent lisatud oli ka kaugushüppes Euroopa sisemeistri tiitli saavutanud naise kohustuslik kiitus Keskerakonnale.



«See erakond teeb tööd, on pühendunud ja ei vea kunagi oma pöidlahoidjaid alt,» tsiteeris pressiteade Baltat.



Nädala eest teatas Keskerakond aga 2007. aasta Eesti parima naissportlase, epeevehkleja Irina Embrichi oma ridadesse saamisest. Augusti keskel sai erakond aga teavitada avalikkust Vanilla Ninja endise laulja Katrin Siska astumisest nende ridadesse.



Siska erakonda astumine oli nõnda ajastatud, et temast sai tsentrijõu 12 000. liige. 10 000. liige oli Keskerakonnas aga endine miss Liis Tappo-Treial.



Augusti alguses astus Keskerakonda veel jõutõstja Marko Traksi, kellele kuulub lamades surumises kuni 19-aastaste maailmarekord kaalukategoorias kuni 140 kilogrammi. Ka seda uudist ei jätnud partei pressiinimesed vaid enda teada.



Erakondade sõnasõda


Keskerakonna edu tuntud inimeste värbamisel ajas reformierakondlased nii tigedaks, et Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer nimetas toimuvat sportlaste lollitamiseks.



Hoolimata Balta kiidusõnadest Keskerakonna spordipoliitikale kärpis tsentristide juhitav Tallinna linn Holsmeri sõnul abi spordivaldkonnale nõnda, et toetus spordiklubidele vähenes kaks korda.



Samas pole ka Reformierakond ise edevuse patust puhas. Eelmisel nädalal teatasid nad, et nendega liitub tantsutäht Aleksandr Makarov. Sõna «tantsutäht» oli uhkelt juba pressiteate pealkirja kirjutatud, viidates telesaatele «Tantsud tähtedega», milles mees kaasa lõi.



Ent samas liitus Reformierakonnaga ka praegu töötuleiba maitsev endine IBMi Eesti esinduse juht Valdo Randpere. Ta lausus, et on poliitikasse minekust pikalt mõelnud, ent tema eelmises töökohas oli see asutuse reeglitega vastuolus.



Seetõttu üritas Randpere teda huvitavaid teemasid mõjutada näiteks konverentsidel esinedes või arvamusartikleid kirjutades.



Lisaks Reformierakonnale oleks tema maailmavaatega sobinud ka Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), ent esimeses oli rohkem sõpru ees ja seetõttu oli sinnaminek kodusem, selgitas Randpere. Ta kandideerib ka kohalike omavalitsuste valimistel ja on vajadusel valmis töötama linnavalitsuses mõnel ametikohal, kui teda selleks sobivaks peetakse.



Randpere lausus, et tema ei eristaks värskeid poliitikuid mitte selle järgi, mida inimene enne elus tegi, vaid selle järgi, kas inimene tahab poliitikas midagi anda või hoopis midagi saada. Ta keeldus nimetamast ministeeriumi, mida ta kõige parema meelega juhiks, sest ei tahtnud oma sõnul jätta muljet, et tema eesmärgiks on midagi saada.



Värbamise võidujooks


Seni pole väga säravaid uusparteilasi ette näidata Rahvaliidul, rohelistel ja IRLil. Opositsiooni kibedat leiba maitsvad sotsiaaldemokraadid aga on endale samuti mitu uut inimest värvanud, ent mitte kedagi samavõrd glamuurset kui Keskerakond või Reformierakond, vaid «kõigest» ühe ülikooliõppejõu ja sõudmistreeneri.



Ülikooliõppejõuks on varem ajakirjanikuna tuntust kogunud Barbi Pilvre, kes Postimehes ilmunud pikemas artiklis selgitas parteistumist sooviga Eesti elu paremaks muuta. Samuti liitus sotsiaaldemokraatidega sõudmistreener Tatjana Jaanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles