Nestor: erakorralised valimised pole hea mõte

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et Eestil oleks küll vaja uut valitsust, kuid Keskerakonna soovitud erakorralised valimised pole õige vahend selle saavutamiseks.

 «Asi, mida Eesti täna vajab, oleks laiapõhjalisem, suuremale ja tugemavale poliitilisele konsensusele toetuv valitsus,» lausus Nestor. «Suvi on näidanud, et vähemusvalitsusega ei lähe asjad nii nagu peab.»

Nestor ütles, et Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vähemusvalitsust toetavad küll oma häältega rohelised, kuid valitsusliidul napib ideid.

«Oleks vaja kokku panna suurem valitsus, mis tooks Eesti majanduskriisist välja ning omaks selget kava eurole üleminekuks ja tööpuuduse vähendamiseks,» lausus Nestor. Kuid erakorralised valimised tooksid praegusel raskel ajal otsustamises kaasa pooleaastase pausi ning seda meil kindlasi vaja ei ole.»

Keskerakond tahab riigikogus algatada eelnõu, mis näeb ette rahvahääletuse korraldamist erakorraliste valimiste küsimuses.

Keskerakonnal on rahvahääletuse korraldamiseks vaja ka teiste parteide toetust, sest eelnõu vajab riigikogus pootlhäälte enamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles