Pevkur miitingul: pensione ei kärbita ka pärast valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna seeniorite pikett sotsiaalministeeriumi ees.
Keskerakonna seeniorite pikett sotsiaalministeeriumi ees. Foto: Toomas Huik

Täna sotsiaalministeeriumi ees pensionide vähendamise vastu pikettinud Keskerakonna pensionärid said minister Hanno Pevkurilt lubaduse, et pensione riik ei kärbi.


«Iga kärbe teeb kellelegi haiget ja kuigi valitsuse eesmärk on saavutada euro, ei saa euro tulla nõrgemate ühiskonnaliikmete arvelt,» rääkis pikettijaid tervitama tulnud Pevkur.

«Oleks väga vale vähendada raskel ajal niigi väikese sissetulekuga pensionäride kindlustunnet. Me ei vähenda pensione, ei praegu ega ka pärast valimisi,» rääkis sotsiaalminister.

Tema sõnul on euro saavutatav pensione vähendamata.

Reformierakonna pressiesindaja väitel väljendasid piketil osalenud eakad seepeale sotsiaalministri sõnade üle heameelt ning avaldasid toetust Andrus Ansipi valitsusele.

Täna hommikul kell 10 sotsiaalministeeriumi ette Keskerakonna Seeniorite Kogu kokku kutsutud pikettijad olid mures kuulujuttude pärast, nagu plaaniks valitsus kohe pärast 18. oktoobri kohalikke valimisi pensione vähendada.

Pikettijatest kümmekond olid pensionärid ja teine kümmekond üritusele kogunenud noored reformierakondlased.

Ürituse lõpus kutsuti reforminoortele politsei, sest piketi korraldaja kahtlustas, et noorte loosungid ei ole vastavuses ürituse mõttega.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul pakkisid reforminoored oma plakatid politsei saabudes kokku. Samal ajal ehk veidi pärast kella 10.30t lahkusid ka ülejäänud miitingulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles