Esimene valimisliit läks registreerimisele

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Neljapäeval esitasid kaks inimest linna valimiskomisjonis taotluse valimisliidu «Koostöökeskus - tsentr soglasija» registreerimiseks. Täna kinnitab linna valimiskomisjon tõenäoliselt valimisliidu ning liit saab hakata esitama kandidaate sügisesteks kohalike omavalitsuste valimisteks.


Et valimisliidu kirjapanekuks on vaja vähemalt kahte nime, sai nimekirja esinumbriks Gennadi Suhhov. Teine number Nadežda Jakovska.

Varem vasakpartei ridades kandideerinud Malle Salupere kinnitas Tartu Postimehele, et tegelikuks esinumbriks nimekirjas kujuneb hoopis tema ning ta on ka peatselt registreeritava valimisliidu linnapeakandidaat.

Salupere lisas veel, et liidul on plaanis valimiskomisjonile esitada umbes 30 inimesest koosnev valimisnimekiri.

Tartu valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder märkis, et valimisliidu võimalike tulevaste kandidaatide osas puudub komisjonil informatsioon. «Selleks, et nad saaks nimekirja esitada, tuleb valimisliit esmalt registreerida. Selle otsuse teeb valimiskomisjon täna.»

Mölder lisas veel, et praeguseks on oma nimekirja valimisteks komisjonile esitanud vaid Erakond Eestimaa Rohelised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles