Tsahkna: IRLil pole kärpedogmasid

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Photo Factory

Erinevalt pensionide alandamise välistanud reformierakondlasest peaminister Andrus Ansipist pole Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) erakonna peasekretär Margus Tsahkna sõnul ühtegi valdkonda, mida mingil juhul kärpida ei tohiks.

«IRL pole üheski valdkonnas kategooriline, praegu pole võimalik olla kategooriline,» vastas Tsahkna Postimees.ee`küsimuse peale, kas IRL jagab peaministri kategoorilist seisukohta, et pensione kärpida ei tohi. «Me ei hoia kinni ühestki 2007. aasta valimisdogmast.»

Tsahkna märkis, et sotsiaalkulutused on pool riigieelarvest ning kindlasti tuleb ka sotsiaalministril teha oma ettepanekuid kulude kokkutõmbamisel. «Täna me peame päästma Eesti riiki,» lausus ta. «Küsimus on selles, kas riik ikka tuleb oma kuludega toime, kas me ikka suudame maksta välja pensionid, õpetajate palgad, politseinike ja päästetöötajate palgad jne.»

Tsahkna sõnul on selge, et jooksvad kulud käivad praegu riigile üle jõu. Ta lausus, et IRL ootab praegu rahandusminister Jürgen Ligilt konkreetset numbrit, kui palju tuleb riigieelarvet kärpida ja ka ettepanekuid, kuidas seda teha.

IRLi peasekretäri hinnangul peavad kõik valdkonnad oma kulusid kokku tõmbama.

Tsahkna sõnul peab IRL õigeks, et riik jätkaks pingutusi euro kasutuselevõtu nimel. «Nii Eesti Pank, analüütikud kui ka ettevõtjad ütlevad, et meie jalule tõusmise võti on euroga kaasnev usaldus ehk tekib usaldus uuesti Eestisse investeerida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles