Ansip: minu valitsus pensione ei alanda

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip on jäigalt vastu pensionide kärpimisele.
Peaminister Andrus Ansip on jäigalt vastu pensionide kärpimisele. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna rahandusministeeriumi värsket majandusprognoosi kommenteerides, et pensione praegune valitsusliit alandada ei kavatse ja tema sellisesse valitsusse ka ei kuuluks, mis pensione kärbiks.

Ansip rääkis täna valitsuse pressikonverentsil, kui talt paluti kommentaari rahandusministeeriumi värskele majandusprognoosile, et Eesti riik võiks teenida üle kuue miljardi krooni saastekvootide müügist ning märkis, et trahvidena on riigieelarvesse jäänud laekumata 1,2 miljardit krooni.

«Roolijoodikutelt on raha küsitud aga riigieelarvesse pole see laekunud,» lausus ta. «Me ei tegele sellega.»

«Ja selle taustal rääkida pensionide alandamisest või vanemahüvitise kärpimisest on minu meelest kohatu ja täiesti vastuvõetamatu minu jaoks,» märkis Ansip.

«Need, kes räägivad eurost pensionide kärpimise kontekstis, need võivad otside endale teise adressaadi,» sõnas ta. «Kordan veel kord üle: mina sellesse valitsusse ei kuulu, kus pensione hakatakse kärpima. Ma ei näe sellel mitte mingisugust ratsionaalset mõtet.»

Ansip rõhutas, et Eesti on jätkuvalt eurokursil ning valitsusel on selle saavutamiseks olemas plaan, mille sisse kuuluvad eelkõige eurotoetuste usinam kasutamine, ettevõtetest dividendide välja võtmine ning trahvirahade parem sissenõudmine.

«Seksikam tundub ajakirjandusele ikkagi pensionäride teema aga seda ei tule,» lisas ta.

Peaministri sõnul on valitsusliidus «praktiliselt kokku lepitud» eelarvepostisiooni parandamine 2,8 miljardi krooni võrra. Samas tunnistasid nii rahandusminister Jürgen Ligi kui ka Ansip, et tuleks tänavu veel minna ka valitsussektori tegevuskulude kallale.

Ansipi sõnul on tegevuskulude kärpimine võrreldes eurotoetuste kasutamisele, dividendile ja trahvidele oluliselt väiksem number.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles