Rahvaliit: kutsugem kokku Maarahva V Kongress

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli Foto: Priit Simson

Vastusena põllumajandusorganisatsioonide avaldusele toiduainetetootjate toetamiseks pöördus Rahvaliit kõigi maaeluga seotud ühenduste poole kutsuda juba lähiajal kokku Maarahva V Kongress.

Rahvaliidu juhatus peab hädavajalikuks taas kokku kutsuda Maarahva Kongress, et suurendada ühiskonna sidusust ja kaasata kohaliku eluga kursis olevaid inimesi otsima võimalusi, kuidas maaelu ja põllumajandus kriisist välja tuua.

«Maarahvas peab olema iseenda peremees ning kindlalt seisma oma huvide eest,» ütles Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Varem on Maarahva Kongress aidanud maaelu ja põllumajanduse probleeme ühiskonnas teadvustada, kuid viimasest, IV kongressist on möödunud juba ligi kümme aastat.

Erakondadeülesel kongressil olid esindatud kõik vallad kolme saadikuga.

Rahvaliidu juhatuse hinnangul on Maarahva Kongressi kokkukutsumise vajaduse tinginud valitsuse haldussuutmatus, mille tõttu on kasutamata jäänud sajad miljonid kroonid maapiirkondade arenguks ette nähtud ELi toetusi, aga ka valitsuse ühepoolne otsus kärpida põllumeeste ELiga kokku lepitud toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles