Reformierakond sõelus välja Pärnu linnapeakandidaadi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Päit on üks kolmest Reformierakonna kandidaadist Pärnu linnavolikogu esimehe kohale.
Kalev Päit on üks kolmest Reformierakonna kandidaadist Pärnu linnavolikogu esimehe kohale. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile õhtul koos olnud Reformierakonna nimekirjas Pärnu linnavolikogusse pürgijad valisid oma partei linnapeakandidaadiks praeguse abilinnapea Jane Metsa ja volikogu esimehe kandidaatideks Väino Hallikmägi, Ahti Kõo ja Kalev Päidi.


Reformierakonna kohalik liider Jane Mets ütles, et tema oli partei sisevalimistel ainuke linnapeakandidaat. „Leiti, et minul on pikaajaline juhtimiskogemus ja ka mu majandusharidus tuleb praguses raskes majanduslikus olukorras kasuks,“ ütles Mets.



Volikogu esimehe kandidaatidest otsustas oravapartei välja pakkuda kolm nime, kelle hulgast valijatelt enim hääli kogunust võib saada volikogu juht. „Tegemist on endiste linnapeade või abilinnapeadega. Leiame, et volikogu puhul on oluline rahva arvamus. Las rahvas otsustab, kes neist on kõige parem volikogu esimehe kandidaat.“



Metsa sõnutsi soovib Reformierakond Pärnu linnavolikogu tähtsust linna juhtimises suurendada. „Volikogu tähtsus on aastate jooksul kahanenud. Arvame, et seda tuleb parandada. Volikogu on institutsioon, kes esindab erinevate elanikegruppide arvamust,“ kõneles Mets. „Volikogu peab ütlema, kuidas elu linnas edasi läheb. Linnavalitsus on ikkagi täidesaatev organ, kes volikogu otsused ellu viib.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles