Keskerakond: vaid valimised takistavad valitsust pensione kärpimast

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kampaania europarlamendi valimiste ajal.
Keskerakonna kampaania europarlamendi valimiste ajal. Foto: Toomas Huik.

Keskerakonna seenioride kogu aseesimehe Elmar-Johannes Truu hinnangul pidurdavad ainult 18. oktoobril toimuvad kohalikud valimised valitsusparteidel Reformierakonnal ning Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) pensione kärpimast.

«Valitsusparteisid pidurdavad veel ainult 18. oktoobri kohalikud valimised,» märkis Truu Keskerakonna saadetud pressiteates. «Kui need saavad läbi ja Reformierakond ning IRL tunnevad ennast küllalt tugevatena, minnakse kohe pensionide kallale.»

Truu sõnul on IRLi esimees Mart Laar juba ammu ähvardanud pensione ja abirahasid kärpida. «Andrus Ansip teeb esialgu veel head nägu, kuid kui reformistid sügisestel kohalikel valimistel küllalt palju toetust saavad, siis hakkab ta kindlasti pensione kärpima,» lisas ta.

Seenioride kogu aseesimees soovitas eakatel inimestel mitte hääletada eelseisvatel valimistel Reformierakonna või IRLi poolt. «Kas tõesti mõni Tallinna pensionär kujutab ette, et neile säilitatakse Keskerakonna poolt iga aasta väljamakstav 1000 krooni, kui Tallinnas peaks tulema võimule Reformierakond või IRL,» märkis ta.

Truu tuletas meelde reformierakondlase Kairi Kärneri sõnavõttu Tallinna linnavolikogu istungil 25. juunil 2009, kus ta kutsus üles, et linn peaks eelarvekärbete solidaarsuse mõttes loobuma lisatasu maksmisest pensionäridele. Sama kavatsust on tema väitel väljendanud veel mitmed Tallinna reformierakondlased ja isamaaliitlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles