Sotsid: IRL käitugu ise oma sõnade järgi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

IRLilt Keskerakonna-vastase rinde moodustamiseks kutse saanud sotsid on koostööle avatud, kuid soovitavad IRLil endal esmalt oma sõnade järgi käia.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Randel Läntsi sõnul on sotsiaaldemokraadid valmis koostööks kõikide poliitiliste jõududega, kes lähtuvad demokraatlikest väärtustest, kuid Isamaa ja Res Publica Liit võiks ka ise igapäevaselt enda üleskutsest lähtuda.

Läntsi sõnul vaevavad sotsiaaldemokraate samad mured, mida IRL oma kirjas rõhutab - korruptsioon, ülim politiseeritus ja juhtimisvead, kuid samas täheldavad sotsiaaldemokraadid neid vigu ka kogu riigis, mida IRL koos Reformierakonnaga valitsuse tasandil juhib.

«IRLi puhul on retoorika ja reaalne käitumine erinev, kui mitte üksteist välistav. IRL räägib küll apoliitilise juhtimise vajalikkusest, kuid on viimasel ajal määranud kahe maavalitsuse maavanemaks enda erakonna liikmed - Viljandi maavanemaks Lembit Kruuse ja Järva maavanemaks Tiina Oraste. Meid teeb selline retoorika ja käitumise vastuolu ettevaatlikuks,» nentis Länts.

«Ühtlasi on IRLile viimasel ajal saanud tavaks kirjutada kirju, mis jõuavad enne meediasse kui partneritele,» märkis SDE peasekretär.

Randel Läntsi sõnul toetavad sotsiaaldemokraadid igati koostööd poliitiliste jõudude vahel ning kutsuvad valijaid kui kõrgeima võimu kandjaid langetama 18. oktoobril läbimõeldud otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles