Kuningriiklane Kalle Kulbok naaseb poliitikasse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised hobuvankrilt astus täna Raekoja ees maha ka kuningriiklane Kalle Kulbok. Selgub, et ta on otsustanud kandideerida kohalikel valimistel Roheliste nimekirjas.
Erakonna Eestimaa Rohelised hobuvankrilt astus täna Raekoja ees maha ka kuningriiklane Kalle Kulbok. Selgub, et ta on otsustanud kandideerida kohalikel valimistel Roheliste nimekirjas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Varasemalt Kuningriiklaste partei juhina tuntust kogunud kunagine riigikogu liige Kalle Kulbok asub Tartus kohalikel valimistel kandideerima erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas. Ise ta seda päris poliitikasse naasmiseks ei pea, kuid lubab valituks osutudes võidelda korruptsiooni ja onupojapoliitikaga.



Kas võib öelda, et olete nüüd poliitikas tagasi?

Kohalikud valimised on üks teema ja poliitika on teine teema.

Mina olen sõltumatu oma hingelt. Erakondlikult kuuluvuselt olen ma veel kuningriiklane. Roheline maailmavaade on mulle aga samuti omane ja sümpaatne. See aga ei tähenda, et ma Roheliste erakonda oleksin astunud.

Mis eesmärgil kandideerite? Kas sooviksite Tartus näiteks mõnd valdkonda äkki abilinnapeana kureerida?

Minu positsioon on rohkem võimu kontrollida. Kui ma saan volikokku, siis on mu eesmärk teha kibedaks just nende ametnike elu, kes on korruptsioonialtid. Olen ikka selle eest hoolitsenud, et avalikud huvid oleksid erahuvidest üle.

Mitmes olete nimekirjas?

Kusagil keskel. Ega see positsioon nimekirjas ei olegi oluline. Pärast valijad reastavad kandidaadid oma soovi järgi.

Kuidas Tartu elu praegu vastu valimisi tundub?


Niivõrd-kuivõrd. Mõned asjad on paremaks läinud. Mõnede asjade puhul kipuvad erahuvid domineerima.

Oskate näidet ka tuua?


No teavad ju kõik kasvõi sedasama Tartu Kaubamaja, mille kohta Lennart Meri ütles, et selle arhitekt tuleks jalgupidi laternaposti külge riputada. Selliseid asju on siin palju, kus arendajad kipuvad avalikkuse huvidele sülitama ja teinekord kipuvad ka ametnikud nendesamade arendajate advokaadid olema.


Kui Rohelised saavad volikokku, siis mida erakond plaanib esimeste sammudena ette võtta?


Olen selles mõttes realist, et leian, et kui Rohelised saavad volikogus viis-kuus kohta, et nad saaks kohe hakata mingisugust poliitikat ellu viima. Alati on ju mingisugused koalitsioonid, kompromissid ja kokkulepped. Kuid nagu ka Kuningriiklased riigikogus näitasid, et kui hääletustel kaotada, saab ka muul kombel elu ebamugavaks teha veidi vähem traditsiooniliste võtetega.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles