Ligi nõustus sotside ja Keski tulumaksueelnõuga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi peab õigeks sotside ja Keskerakonna algatatud eelnõu, mille järgi muudetakse kehtivat tulumaksuseadust nii, et see ei näeks järgnevatel aastatel ette tulumaksu alandamist.

«Rahandusministeerium peab õigeks Keskerakonna fraktsiooni ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni algatatud tulumaksuseaduse muutmise eelnõus sätestatud lähenemist, millega jäetakse praeguses eelarveolukorras 2009. aasta tasemele tulumaksumäär ning maksuvaba tulu,» märkis Ligi oma kirjas riigikantseleile.

Valitsus kogub praegu erinevate ministeeriumide hinnanguid Keskerakonna ja SDE eelnõule, et anda sellele omapoolne hinnang.

Kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt on tulumaksu määr tänavu 21, kuid tuleval aastal 20, ületuleval aastal 19 ning 2012. aastal 18 protsenti. Eelnõu kohaselt jääks tulumaks ka edaspidi 21 protsendi suuruseks.

Samuti näeb eelnõu ette maksuvaba miinimumi fikseerimist praeguse 27 000 krooni peale. Kehtiva seaduse järgi tõuseks see 2010. aastal 30 000 kroonini, 2011. aastal 33 000 kroonini ning alates 2012. aastast 36 000 kroonini.

Tulumaksumäära fikseerimine ja maksuvaba tulu edasine mitte langetamine tähendavad eelnõu seletuskirja kohaselt täiendavaid riigieelarvelisi vahendeid 2010. aastal 2,1 miljardit krooni.

Rahandusministeerium ei nõustunud samas Keskerakonna ettepanekuga rakendada astmeline tulumaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles