Rahvaliit kutsub toetama ennast tõestanud valla- ja linnajuhte

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupall.
Rahvaliidu õhupall. Foto: Margus Ansu

Rahvaliit kutsub kohalikel omavalitsustel toetama neid juba olemasolevaid valla- ja linnajuhte, kes oma tööga hästi hakkama saanud.

Rahvaliidu volikogu märgib oma avalduses, et eelseisvad kohalike omavalitsuste valimised annavad valijale võimaluse välja öelda suhtumise nii oma valla ja linna kui ka riigi juhtimises.

Rahvaliidu volikogu hinnangul on valitsuse tehtud ebaproportsionaalsed kärped tühjendanud ka omavalitsuste rahakoti.

«Rohkem kui miljardi krooni võrra on vähendatud ainuüksi investeeringuteks mõeldud eraldisi. Maha on mängitud oluline osa 2007. aastaks riigikogus Rahvaliidu initsiatiivil rakendatud kohalike omavalitsuste tulubaasist,» ütles Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Rahvaliidu volikogu nentis ka, et täitmata on jäetud suuresõnalised lubadused lasteaedade ja muu kohaliku infrastruktuuri arendamiseks. Vastupidi, kohalike postkontorite ja metskondade likvideerimise ning ühistranspordi kokkutõmbamise tagajärjel on avalike teenuste kättesaadavus maapiirkondades, külades ja väikeasulates oluliselt halvenenud, leiab Rahvaliit.

Kõik see on erakonna hinnangul toonud kaasa elanike lahkumise maalt, ebavõrduse süvenemise ühiskonnas ning sotsiaalsete pingete kasvu.

«Reformierakonna ja IRL-i poolt läbi surutud maksutõusudega on pandud inimesed kinni maksma valitsuse vigu ja tegematajätmisi, mis ohustab eestluse, eesti keele ja kultuuri järjekestvust,» lisas Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles