Sulev Valner ennustab erakondlikkuse langust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade õhupallid.
Erakondade õhupallid. Foto: Raigo Pajula

Erakondlikust kuuluvusest ja mõjuvõimust tähtsamaks hakkab muutuma kodanikuühiskond, ennustas Sulev Valner täna Vikerraadios.

«Võib arvata küll, et praeguses kontekstis hakkavad paljud erakonnad peitma oma nime, liituvad valimisliitudega või siis vähemasti räägivad, et ärge seda erakonna nime nii väga vaadake, vaadake kes me tegelikult oleme. Me oleme ilma selleta ka toredad inimesed,» rääkis Maalehe endine peatoimetaja Sulev Valner tänases Vikerraadio saates «Rahva Teenrid».

«See on vib-olla isegi teatud pöördepunkt Eesti poliitilises arengus,» arvas ta. Valneri sõnul on iiamaani on kogu aeg räägitud, kuidas erakonnad muutuvad aina tugevamaks ja tugevamaks, ja ennustatud, et suured erakonnad võtavad aina rohkem. v

«Võimalik, et sel sügisel on toimumas väike pöördepunkt, nii et erakondlikkus pigem taandub ja kodanikuühiskond tuleb rohkem tagasi,» arvas Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles