Sindi linnapea umbusaldamine: hääled pooleks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linnapea Mati Mettuse umbusaldamine kukkus volikogus läbi.
Sindi linnapea Mati Mettuse umbusaldamine kukkus volikogus läbi. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Reformierakondlasest Sindi linnapea Mati Mettuse umbusaldamine kohalikus volikogus kukkus täna läbi – volikoguga nigelas koostöös süüdistatud meeri umbusaldamise poolt oli seiste ja vastu samuti seitse rahvasaadikut, üks volikogu liige jäi erapooletuks.


Umbusaldamise õnnestumiseks olnuks vaja 15-liikmelises Sindi linnavolikogus koguda vähemalt kaheksa saadiku toetus.  

Umbusaldushääletusel andsid poolthääle umbusaldusavaldusele alla kirjutanud volinikud.

Umbusaldushääletamisel vastu hääletanud ehk linnapeale toetust avaldanud kuus linnavolinikku kuuluvad valimisliitu Kodulinn Sindi. Üks umbusalduse vastu hääletaja valiti volikogusse IRLi nimekirjas.

Erapooletuks jäi Anne Järvsaar, kes on Sindi taastusravikeskuse juhataja.

Juuli keskel esitas seitse Sindi linnavolikogu liiget volikogule reformierakondlasest linnapea Mati Mettuse umbusaldusavalduse.

Avaldusele kirjutasid alla linnapeaga ühte valimisliitu Kodulinn Sindi kuulunud Mihkel Raju, Irina Gofman ja Toomas Kuuda, keskerakondlased Aleksander Kask, Anna Rougijainen ja Galina Petuškova ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mari Suurväli.

Allakirjutanud leidsid, et sisulise koostöö asemel volikoguga toimub linnapeale kasulike otsuste läbisurumine; et linnavalitsus varjab avalikustamiseks ettenähtud infot, näiteks ametnike palgaandmeid; et linnapea on vääritult käitunud volikogu revisjonikomisjoni esimehe Irina Gofmani suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles