Valimised pole uusi erakondi tekitanud

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa valimiskomisjoni esimees Küllike Kütt
Viljandimaa valimiskomisjoni esimees Küllike Kütt Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval esitas justiitsminister vabariigi valmiskomisjonile nimekirja, millised erakonnad on äriregistrisse kantud ja võivad osaleda sügisestel omavalitsuste valimistel.


Valimiskomisjoni sekretariaadi juhataja Mihkel Pilving rõhutas, et nimekirjas pole mitte need erakonnad, kes valimistel kindlasti välja tulevad, vaid need, kellel on õigus seda teha. Nad kõik ei pruugi igas maakonnas esindatud olla.



Äriregistri andmetel pole tänavu ühtki uut erakonda juurde tulnud.



Viljandimaa valimiskomisjoni esimees Küllike Kütt ütles, et praegu on veel vara rääkida, millised erakonnad siinsete omavalitsuste valimistel välja tulevad.



Valimisliidud saavad ennast valla ja linna valimiskomisjonides registreerida 19. augustist, samal ajal algab ka kandidaatide kirjapanek.



15 Viljandimaa omavalitsuses on 207 volikogu liiget. Kui palju inimesi neile kohtadele pürib, selgub 8. septembriks, mil on viimane päev kandidaate registreerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles