Toomas Kivimägi asutab valimisliidu ja kandideerib linnapeaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatas, et kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks ja läheb valimistele valimisliidu eesotsas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavanem Toomas Kivimägi teatab

Pärnu Postimehe arvamuskülje artiklis “Pärnakate usaldus ja toetus kohustab”

oma otsustest kandideerida sügisestel kohalikel valimistel Pärnu linnapeaks. Ühegi erakonnaga Kivimägi ei liitu, vaid läheb valimistele valimisliidu eesotsas.


Seda, kes maavanema asutatavasse valimisliitu kuuluma hakkavad, Kivimägi ei öelnud, kuid avaldas, et nimekiri võiks koosneda umbes paarikümnest nimest ja selle koostamiseks on aega 8. septembrini.

Kuigi praegu kehtiv avaliku teenistuse seadus ei võimalda maavanemal kolme aasta jooksul pärast ametist vabastamist linnapea postile asuda, leiab Kivimägi, et ükski seadus ei keela maavanemal linnapea kohale kandideerida. Samuti on riigikogu menetluses kaks eelnõu, mis vastuvõtmisel sellise piirangu kaotavad. See võib juhtuda  juba enne 18. oktoobri kohalikke valimisi.

Valimisliidu kasuks otsustas Kivimägi eelkõige selle tõttu, et valimisliit annab võimaluse kaasata Pärnu poliitikasse uusi inimesi, kes ei ole nõus kandideerima erakonna nimekirjas, küll aga valimisliidus.

“Ehk me saame kaasata rea uusi inimesi, kes seni on Pärnu linnavõimust eemal olnud. Ja uusi inimesi on väga vaja. Oma nimekirja eelis on seegi, et see võimaldab tuua uut poliitilist kultuuri Pärnu linnavolikogusse,” kirjutab Kivimägi Pärnu Postimehe arvamusloos.

Kivimägi lubab, et tema valimisliidus jääb igale volikokku pääsenule võimalus hääletada oma südametunnistuse ja veendumuse järgi.

Poliitikasse sukelduv maavanem on kindel, et Pärnu vajab muutust. Masendavaks nimetab Kivimägi seda, mis on juhtunud Pärnu mainega, ja veel halvemaks hindab ta linna rahakoti seisu.

Kivimägi praeguseks teadaolevad vastaskandidaadid Pärnu linnapea kohale sügisestel valimistel on Kihnu vallavanem Annely Akkermann (Isamaa ja Res Publica Liit), maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Epp Klooster (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja ametis linnapea Mart Viisitamm (Keskerakond). Pärnu linnavolikogus esindatud erakondadest ei ole senini oma linnapeakandidaati avalikustanud Reformierakond ega Rahvaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles