Pärnu linnajuhid: Vallikääru korrastamine pole ohus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest eraldatakse Pärnu vallikääru atraktiivsemaks muutmiseks 63 miljonit krooni.
Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest eraldatakse Pärnu vallikääru atraktiivsemaks muutmiseks 63 miljonit krooni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Valitsuse kartus, et Pärnu ei suuda Vallikääru rekonstrueerimist kaasrahastada on alusetu, kinnitavad Pärnu linnajuhid.


Peaminister Andrus Ansip ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et Pärnu laenukoormus kipub ületama seaduses lubatud piiri ja see seab kahtluse alla Vallikääru kaasrahastamise võimaluse, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

«Pärnu laenukoorem on küll suur ja aeg keeruline, kuid pole vaja karta, et Vallikääru korrastamine ohus oleks,» ütles Pärnu abilinnapea Peeter Saunpere.

Tema sõnul on linna omaosalus hinnanguliselt 12 miljonit krooni ning täpsemad hinnad selguvad siis, kui on läbi ehitushanked.

Tänaseks on Pärnu linn Vallikääru korrastamisse investeerinud ligi 5,6 miljonit krooni.

Saunpere kinnitas, et vajamineva seitse miljonit krooni linn kahe aasta jooksul kindlasti leiab. «See ei tohiks olla takistus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles