Madonna kontsert pani Kilgi mõtlema maksudele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna kontsert Tallinna Lauluväljakul - 4. august 2009
Madonna kontsert Tallinna Lauluväljakul - 4. august 2009 Foto: Jelena Rudi

Ärimees Rein Kilgi hinnangul näitas Madonna Tallinna-kontserdi positiivne mõju Eesti majandusele, et riik võiks maksupoliitika ajas tagasi mõelda.


Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates esinenud Kilgi sõnul jääb vägisi mulje, et Eesti sõdib kõigi asjade vastu, mis võiksid välismaalasi ja nende raha Eestisse tuua: küll ei sobi meile transiit, küll «tiirased» Soome vanamehed, küll Londoni poissmehed, küll popkontserdid.

Tema sõnul oleks Madonna tõenäoliselt esinenud Riias, kui tal poleks olnud Helsingi-kontserdi tõttu mugav Tallinnast Soome tagasi lennata.

Muidu aga soosib kultuuriürituste piletite käibemaksu tõus 20 protsendile tema sõnul just taoliste ürituste Riiga kolimist või ära jäämist, pidurdades nii raskel ajal Eesti majanduse arengut.

«See on ju reaalne raha, hakkame väikestest asjadest riigieelarvet turgutama,» pakkus ta.

Kilk soovitas riigil kontserdikorraldajatega maha istuda ja läbi rääkida, et milliseid vigu on tehtud. Ta meenutas, et mitmel pool mujal tehakse majanduskriisi ajal just maksusoodustusi selleks, et turismi elavdada.

Kultuuriürituste käibemaks kerkis 5-lt 18 protsendile aasta alguses. Praegu on käibemaks juba 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles