Keskerakond tahab hädaabitööliste palka sotsiaalmaksuvabaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskerakond kutsub valitsust üles töökohtade loomisel loobuma dogmaatilisest lähenemisest ning vabastama sotsiaalsed töökohad sotsiaalmaksust.


Siiamaani on avalikke töid ja sotsiaalsete töökohtade loomist rahastatud vaid kohalike omavalitsuste eelarvete kaudu, vahendas erakonna pressiesindaja.

Riigikogu keskfraktsiooni esimehe Kadri Simsoni hinnangul on päevselge, et olukoras, kus reaalne tööpuudus on tõusnud tunduvalt üle 100 000, Eesti senine tööpoliitika ei toimi ja tuleb otsida uusi lahendusi.

«Sotsiaalsete töökohtade loomine on kiire leevendus nii massilisele tööpuudusele ja paneb tegevuseta inimesed hüvesid looma,» sõnas Kadri Simson. «Selleks, et neid töökohti kergemini luua, peame need sotsiaalmaksust vabastama.»

Kadri Simsoni hinnangul on riigi suhtumine sotsiaalsetesse töökohtadesse jäänud põhjendamatult negatiivseks, eriti arvestades, et valitsusel täna kiiret retsepti tööpuuduse vastu pole.

«Peaminister Andrus Ansip teatas selle nädalases Postimehe intervjuus, et sotsiaalsete töökohtade loomist pole mõtet temaga isegi arutada, selle asemel tuleb oodata, kuni Eesti eksporditurud tõusma hakkavad. Eesti ei saa endale aga lubada dogmaatilist ja äraootavat lähenemist - meie majandus ja rahvusvaluuta ei ela seda üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles