Keskerakond: Pevkur valetab pensionide kohta

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ei usu sotsiaalminister Hanno Pevkuri lubadust, et pensionid järgemisel aastal ei lange.

«Keskerakonna hinnangul reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur valetab rääkides, et pensionid ei vähene,» seisab Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali avalduses. «Tegelikult soovib valitsus pensione vähendada nende maksustamise teel, mis annab sama tulemuse - niigi väikeste sissetulekutega eakad hakkavad kätte saama vähem raha kui seni.»

Toobali hinnangul on pensionäre juba petetud, kui talvise eelarvekärpega vähendati kordades eakatele lubatud pensionitõusu. «Lisaks on kõigile teada, et käibemaksu ja teiste kaudsete maksude tõstmisega raskendati ennekõike madalapalgaliste, laste ja pensionäride elu, keda hinnatõus kõige valusamalt puudutab,» lisas ta.

Toobal meenutab, et 2007. aasta Riigikogu valimiste eel lubas Reformierakond pensionid kahekordistada. «Tegemist oli valega, millega peteti välja eakate inimeste hääled. Usun, et pensione tegelikult tõsta polnud Reformierakonnal plaanis algusest peale - nüüd leiti majanduskriisi näol mugav põhjus neid veel ka vähendada.»

«Järelikult on parempoolsete erakondade poliitikute meelest Eesti pensionärid üle makstud ning neile lihtsalt ei lähe korda see, et enamik Eesti eakaid peab iga päev pingutama, et üldse kuidagi ots otsaga kokku tulla ja elus püsida,» ütles Toobal.

Toobali sõnul on valitsus pidevalt lubanud ühte ja siis teinud teist. «Riigieelarve lubati hoida tasakaalus, kuid tänaseks on sellest loobutud. Nüüd lubatakse mitte kärpida pensione, kuid see on järjekordne valimisteeelne vale. Tegelikult just seda plaanitakse teha,» ütles Toobal.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas eilsel valitsuse pressikonverentsil, et pensionid tuleval aastal ei vähene, kuid ka tõusu pole ette näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles